rovdjur - dikt det går vargar och spöken på gatorna

jag ser inte dem men jag vet att de är där

jag hör inte dem men jag känner deras närvaro


min feber är konstant
jag drömmer dag och natt
svart och blått
om det liv jag haft

skuggor silhuetter
rörelser i ögonvrån
förnimmelser och kyla
kanske det är inifrån

varelser från förr
i mina mörka gränder
suddiga konturer
väldigt vassa tänder

dessa rovdjur är fega
de jagar blott de svaga
de håller sig i bakgrunden
räknar mina dagar

de vet vem jag är
de vet vem jag var
snart kommer de

snart finns ingenting kvar.

peace love and understanding.

är hemma i jonstorp och har precis firat födelsedag, en månad för sent men ändå.

gästerna gick vid tolv och då mådde jag lite dåligt så mätt jag var. jag bestämde mig för att gå ut i den nyfallna snön. iklädd röd kanadensisk jacka, gröna joggingbyxor och en neongul reflexväst började jag gå. jag lyssnade på Lykke Li och Kings of Leon bland annat.

det var så läckert att jag gjorde de första avtrycken i den nyafallna snön att jag bestämde mig för att göra lite avtryck. på gästgifvaregårdens parkering gjorde jag ett stort peacetecken i form av cirkeln med det tre hövdade korset typ. vidare på vägen till skolan gjorde jag fler sådana och när jag väl äntrade en helt otrampad skolgård så bestämde jag mig för att skriva PEACE jättestort, det var kul, kände mig lagom pretto och filantropisk.

vidare gick jag sen i konstiga mönster bort till affären och skrev LOVE över hela parkeringen och sen när jag passerade centrums busstopp skrev jag UNDERSTANDING på trottoaren.

nöjd med min kreation gick jag sen hem. när jag skulle ta av mig mina hörlurar la jag märke till något som jag även tidigare uppmärksammat: att ljudet blir slowmotion eller i varje fall lägre frekvens när man tar av sig lurarna. jag lyssnade på Keans "Everythings Changing".
jag undrar om det har med blåförskjutning eller rödförskjutning att göra som det skulle hetat om det vore ljus, hmm eller dopplereffekten det kanske heter. att ljudvågorna dras ut och på sätt blir frekvensen lägre och ljuder låter dovare. 

någon som vet? 


RSS 2.0