Alexander Supertramp

"He is smiling in the photo, and there is no mistaking the look in his eyes: Chris McCandless was at peace, serene as a monk gone to God".

Läste precis en artikel om Alex Supertramp (tack för länken timetokillistimetospill) eller Christopher McCandless som han egentligen hette. Det är en så makalös historia alltså, makalös. Filmen är enastående precis som fotografit och dess soundtrack. Men mest av allt så tilltalas jag av filosofin. Jag blir så fruktansvärt imponerad och inspirerad av den totala idealismen som Alex uppvisar. Jag läser just nu Stäppvargen och där diskuteras det klassiska dilemmat som den tänkande människan dras med: viljan att leva som absolut asket och spirituell samtidigt som man dras med tanken om att man borde leva ut depraveringen till fullo och ge sig sina sinnen hän.
    Så är det verkligen för mig alltså, ena dagen så är jag helt på det klara med att jag borde bli en renlevnadsmänniska och fly den sociala sfären och dess bihang; för att sedan vakna dagen efter och fråga mig själv varför jag inte bara struntar i allt som har med tanke att göra och istället bara ägnar mig åt hedonismen och dess medhjälpare.
    Kontentan är istället en light-version av Harry Heller: en person som lever typiskt halvdant och inte gör något till fullo; flyr det spirituella med hjälp av människor och vin samtidigt som jag flyr människorna och vinet med hjälp av ensamhet och tankeövningar.. det kommer aldrig sluta väl alltså.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Ingen orsak. Visst är det en fantastisk historia. Tankeövningar är min specialitet också. Är Harry Heller huvudpersonen i Stäppvargen?Blev hängande i din blogg som om det vore en fritidsgård. Jag trivs.

2009-04-16 @ 10:40:15
URL: http://timetokillistimetospill.blogg.se/
Postat av: Anonym

Herman Hesses Harry Heller är Stäppvargen, precis. En bok som skall läsas av alla och envar med ett huvud.Vad glad jag blir att du trivs hos mig; hade känts tråkigt annars eftersom jag trivs så bra i din källare till blogg.

2009-04-16 @ 19:54:58
URL: http://svartaregndroppar.blogg.se/

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0