Nattens fåglar - En dikt om känslorna som kommer på natten

Månen skadar mig,image50
med sitt begagnade sken.

Ur gamla sår,
flödar nyförvärvad lycka ut.

Min nemesis Tiden,
har lämnat bestående men.

Mitt öde är att vara utsäde åt
nattens fåglar

när himlen mörknar,

rämnar jag.


SVARTAREGNDROPPAR

WLAN en väldigt vårgynnsam uppfinning..

För att låta bli att tänka på gårdagens djurrättsliga hemskheter..

Nu sitter jag i varje fall i eftermiddagssolen och lyssnar på Johnossi och Dia Psalma, folk sågar mig alltid så hårt när jag säger att jag lyssnar på dem, för det kan inte förstå hur jag kan gilla dem när jag vanligt visar vurmar för känslig och finstämd musik, tur att ingen sågar Johnossi i alla fall!

Tack för routers och wlan för att jag kan sitta i en solstol och dricka mjölk medan jag surfar fantastiskt, när "Mr Brightside" gick igång innan i högtalarna så var mina känslor på topp.

Föresten så har det faktiskt blivit en rådig pojk av mig ändå, igår hjälpte jag farmor med diverse sysslor på förmiddagen för att sena laga mat till familjen på kvällen, och idag så har jag pluggat i stort sett hela dagen.

Det ska tilläggas att nu är resan till New York bokad också, tre veckor i Hemingway Keats, Dylan och Bradshaws fotspår.

Dagens nya ord som jag lärt mig är "Ellyseisk", "domicil" och "aber", dessa betyder i ordning: paradisisk, hemort och sträck i räkningen (sträck i räkningen betyder i sin tur oväntat hinder för den som inte vet)


SVARTAREGNDROPPAR

Jag brukar inte hata och svära, men idag tror jag Fan i mig att jag hatade..

PETA (People for Ethical Treatment of Animals)

Penn & Teller må vara skeptiska mot PETA:s aktioner men de är också två tröga amerikaner som frälser sina dumma landsmän med diverse smörja, ni är Bullshit.

Jag såg ett klipp från PETA:s hemsida på Kajsas blogg ett frukstansvärt frukstansvärt fruktansvärt avskyvärt klipp på hur pälsar kommer till och jag ryser, får kväljningar och min mage bubblar bara på tanken vad de gjorde mot dessa stackars oskyldiga djur. Det är väl inte så direkt att jag har verkat särskilt aktivt i mitt liv men efter detta kommer jag att göra mindre aktioner speciellt en sak är jag säker på nu, jag är verkligen emot pälsaindustrin! USCH USCH USCH jag kräker på er ondsinta människor!


SVARTAREGNDROPPAR

Sommarens Snö Faller På Pulserande Gräs - En dikt om våren

Gräs pulserar,
blommor kläcks.
Livets pollen yr när vi förlorar en timme.

Solen kastar varma strålar rakt i ansiktet på oss,
havet spritter och bubblar till för en stund,
men det är inte riktigt dags att leva än.
image49

Iskall njutning droppar från vårförälskernas mjukglass,
sval vattenfärg målar leenden i varje mungipa och
en magisk glans skönjs i ögon med regnbågens färger.

Vinden sjunger psalmer med värmens svaga nyans,
det svävas på väldiga vingar och
flyg-i-luften-blommor seglar likt sommarens snö,

någon nyser men skrattar ändå..


SVARTAREGNDROPPAR

Tiptop, pilotbågar och en galet fantastisk sol, och lite fotboll..

Bra kväll igår tydligen..

Att vakna skavföttes med en kompis med en ganska grandios huvudvärk är livet, eller nja inte riktigt men när Shout Out Louds (sjukt underskattade) började spelas i högtalarna och balkongen öppnades och sval men väldigt skir luft kom in i rummet började livslusten åter påminna mig. Tydligen hade jag dock använt min skadade axel lite väl mycket i mitt dansande så den var inte så värst kry när jag vaknade, men när vi satt på varsin stol och var inramade av lägivande hus som ändå var för låga för att hindra solskenet mådde man bra, min axel slutade också att pulsera efter hand.

Sen begav vi oss ner i Norra hamnen och satte oss på kajen och åt glas och söp, in solen alltså. Det var dejligt, efter några timmar gick vi och spelade fotboll. Det var en söt tjej ute igår också kom jag på lite senare, undra varför jag inte tog hennes nummer, hon undrade praktiskt taget varför jag inte frågade om det, hmm, idiot.

Ikväll har jag klippt min storebror och tittat på "I Spindelns Nät", ska jag bli profilör kanske?

SVARTAREGNDROPPAR

Fritidsledare = Författare, Kulspelare, Uppvaktningsoffer och Hockeyproffs.

Har varit en hemskt bra dag idag faktiskt..

Jag vaknade vid niotiden idag av att telefonen ringde, en okänd kvinnoröst undrade om jag hade möjlighet att hoppa in som vikare idag och jobba som fritidsledare. Yrvaken som jag var förstod jag inte riktigt vad hon menade, men jag tackade ja. När jag mornat mig lite förstod jag att jag faktiskt skulle göra min första arbetsdag på skolan och jag kom på att jag var tvungen att ställa in min pluggdag med min kompis. Skönt.

Väl på jobbet var det dags för rast och jag gick ut tillsammans med de andra fröknarna för att hålla ungarna under uppsikt, först så var jag bara en ny person på skolgården som de barnen sneglade lite förstulet på men som senare kom att bli mer och mer intressant tills de kom fram till mig och frågade vad jag var för en pajas. För killarna berättade jag att jag var ishockeymålvakt och för tjejerna fick jag komma på ursäkter fvarför jag hade röda skor. Tjejerna visade mig hur man spelade kula samtidigt som en berättade en stor hemlighet, nämligen den att hon tyckte att jag var söt. Stort. Sen så var det dags att gå in och Sture och Felix visade på stor konstnärstalang när de målade varsin teckning som föreställde Darth Vader och Darth Mole, eller vad de nu heter. Sen gick vi och spelade basket i gympasalen, jag blev ganska varm i mina jeans och min huvtröja. Sen var det tydligen dags för sagostund för när jag satt och hjälpte en flicka med ett datorspel så vips hade en annan flicka kommit och satt sig i mitt knä med en bok i handen, efter att ha läst ett par rader så tittade hon på mig och sa att det var en ganska tråkig saga, så jag frågade henne på vilket språk jag skulle läsa istället för att det skulle bli roligare. Jag gav henne några alternativ och valet föll på norska, jag la mig till med en lite joddlande svenska och ett och annat "akkurat"och "vanskelige måte" och var ganska nöjd. Sen var det dags för finska och då var det "Kanini med välivaarinen öroneni". När det var dags för franska och spanska så var det tur att lilla Tova bara var åtta år för den språkstammen är inte riktigt min bästa.

Det var en riktigt bra dag, men nu är det helg så jag ser framemot festen på lördag och maten ikväll, gratinerade kycklingtortilla med spenat och phildelhiaost!

SVARTAREGNDROPPAR 

Vintergatan och smörgås med prickig korv..

Hmm..

Vintergatan syns fantastiskt tydligt i natt, den var hemskt vacker en gång i februari kommer jag ihåg, undra varför.

Nu sitter jag här med ett glasmjölk och några uppätna mackor,
kanske dags att sova. Jobb i morgon ju.

image47

SVARTAREGNDROPPAR

Mördad Eller Mördare? En Mors Svåra Val..

Om man tänker Karma...

Tänk er att någon del av er står inför ödesvaletmellan om er son ska bli en mördare eller bli mördad?

Jag tror inte jag kan kan välja, det krävs nog sin situation för att verkligen kunna tänka sig in i grejen. Jag tänker mig en riktig mördare, inte någon som utfört ett dråp eller så.

Tänkte skriva en novell där någon ställs inför kvalet, men det är svårt att illustrera en realistisk situation.

SVARTAREGNDROPPAR

Olga Korbut, Sparven Från Minsk... Dokumentär och fakta..

Lilla Fågel Röd...

Det sägs att Olga Korbut gjorde mer för kalla kriget än vad många politiker och diplomater gjort under sina livstider.

Hon är och var en fantastisk idrottsikon från forna Sovjetunionens Vitryssland där hon föddes 1955. Hon deltog i OS i München och vann tre guldmedaljer och tog sin fjärde i Montreal 1976. Hennes signum var hennes mod och henne innovationer, hennes bakåtvolt nedför höga barren heller hennes patenterad specialare gjorde henne känd. Hon slutade tävla 1977 och emigrerade till USA 1991, när Sovjet upplösts. Där bor nu hon nu på en gård i New Yersey. 

Under en gymnastikuppvisning i New York 1973 samlade hon över 18 000 människor att komma och titta på gymnastik, otroligt.
SVARTAREGNDROPPAR

Tidens Kniv - En dikt på Haiku om att sår alltid blöder.

Tiden skadar mig,

den skär lätt och djupt i mig.

Ändå läker den.
Π
SVARTAREGNDROPPAR

Bloggtoppen.se

Pippi Pelikan ett smått läskigt barnprogram + gå inte ut i boxershorts i regnet!

Jag tycker visserligen det är lite skönt att frysa när jag lägger mig under täcket..

Av någon estoerisk orsak är det kallare att gå ut iklädd boxershorts när det blåser 15 meter/sekund och regnhaglar än att gå ut i jeans och anorak när luften är torr och termometern visar upp emot de 30 graderna. Det var faktiskt väldigt kallt att stå där ute med dessa minipisksnärtar på ryggen när jag skulle gå ut och hämta min mitella som jag måste sova med nu första fyra veckorna för att jag inte ska förstöra mina nya ledband.

I natt drömde jag en sago/nintendo 8-bitars/verklighetstrogen-dröm, det var liksom någon form av lite högre kulle ern bit utanför vår by som så såg helt spetsig ut och som var omöjlig att bestiga, men en dag så gjorde vi det och det var inte alls långt förrän det var precis som om någon gjort en snitt i berget så det var plant och nu var det byggt en mindre borg där. Diverse saker hände men dessa kommer jag inte ihåg, känslan var Narnia möter ett särskilt barnprogramskänsla som jag såg när jag var liten, jag hann visserligen inte se så många avsnitt men det handlade om en pojke och en flicka som var i ett kallt och illvilligt Stockholm (tror jag) de åkte droska någon gång och jag kommer ihåg ett torg som var schackrutigt. Detta var en läskig berättelse som jag tror visades i episoder ganska samtida med "Pippi Pelikan" och "Ika i Rutan". Ni får hemskt gärna tipsa om vad denna serie kan ha hetat.

 
SVARTAREGNDROPPAR

Utan grå hood, med Peter LeMarc på jakt efter de perfekta skorna..

Jag känner mig hemskt vilsen..

"Detta här är bara början på en lång historia, kärlek som vår, får inte grumlas... Man kan inte grumla en kärlek som vår."  Allas vår gamle Peter LeMarc och hans Sjutton fina Sånger.


En helt ny erfarenhet det är att ge upp en kärlek så stor på detta vis, häromdagen gav jag faktiskt upp tanken om att det någon gång kommer bli vi igen, min absolut favorit-hood gick sönder i tvätten i veckan nämligen, och duvorna går runt och pickar smulor i betongen där jag står. Insikten slog till min ömma axel och sa: Fredrik det är dags, det är dags att verkligen ge sig ut på jakt efter en hoody av samma kaliber, och nu är jag där med vapnen i högsta hugg, men inte är det lätt. Ni som vet vad jag talar om förstår det svåra, eller nja kanske inte, denna hooden hade ett särskilt affektionsvärde också, inte heller kan jag köpa en ny likadan eftersom det inte finns likadana.

När jag väl hittat denna är det jakt på andra precis lika viktiga ting men dock inte viktiga på samma sätt, ett par skor och en skinnjacka står på listan. Sen hände det något ganska lustigt igår också, efter att ha letat efter de perfekta bruna jeansen länge trodde jag att jag funnit dem i veckan. Men på grund av ett funkigt ljus så lyckades jag köpa ett par brun/vinröda jeans istället, ganska tveksamt inställd när jag kom ut i dagsljuset med paltorna på mig och jag såg den riktiga färgen. Trots mitt missnöje så är det ett par riktigt schysta jeans som dock är lite mer svåranvända en ett par bruna men ändock riktigt snygga, vita convisar, en omodern vit Lacostepiké och en svart skinnpaj kan sitta lika gjutet som ett femtiotals plommonstop.

Ofta undrar jag om människor runtomkring oss är kära i varandra överhuvudtaget (låt oss komma ihåg att jag ofta avundas ignorans) för visst finns det gott om människor som inte besitter förmågan att se på sig från håll eller överhuvudtaget ifrågasätta sina situationer, vilket ofta är fantastiskt bra för dem, men som kanske inte alls är det minsta kära eller gillar sina respektive men är rädda för ensamheten, förtrollade av vanan eller helt enkelt bara lata. Jag har hemskt svårt att tro att alla människor som finns runtomkring, som saknar självreflektion och allmän koll, kan vara kära eller har varit det på riktigt i dem de är tillsammans med. Självklart har jag själv förstått att jag inte har någon som helst rätt att döma eller kunna ha någon som helst aning om andras känsloliv, men någonting säger mig att människor har så lätt att bli förälskade i att vara omtyckta och behövda, en talang som jag totalt saknar, jag lider av den klassiska jag-är-kär-i-horisonten-syndromet där mitt undermedvetna endast tillåter mig att fatta tycke för saker jag inte kan få.

image45

SVARTAREGNDROPPAR

Hemingway, Queen och choklad - Dikt möter kvällsmys..


Hemingway, Queen och choklad..

Nu har dag äntligen blivit kväll,
dags att njuta,
på mjuka kuddar ligger jag själv,image46

och läser om en gammal man och ett hav,
med Queen på dämpad hög volym,
och en stor kaka choklad.

En fantastisk man, så Ärlig,
skrev när vårt århundrade var ungt,
om livets kamp och en fisk så besvärlig.

Ay, sade fiskaren med blödande händer,
ensam med ett fosforskimrande La Mer,
med tron om att lyckan alltid vänder.

Trots frestelser, utmattning och en krampande hand,
stred han mot omöjliga makter,
och lyckades till sist att nå in till land.

Fiskens kött hajarna stal,
han lämnade skelettet surrat vid båten,
och gick hem släpandes på masten likt Golgotakval.


SVARTAREGNDROPPAR

96% lik Johnny Depp! Lite för snygg för mitt eget bästa..Eller inte.. Riktigt gammalt foto, lite "Blue Steel" har aldrig varit fel.
Visst har jag alltid vetat att jag är snygg, men snarare snygg som typ Tom Greene. Ganska nöjd över att jag tydligen är förväxlande lik Johhny Depp, samt att det finns en möjlighet att finna en likhet med Heidi Klum och David Hasselhoff. Ni kan får välja vad ni ska kalla mig, Hasselhoff eller Beckham. Natti natti, vilket hån alltså.


SVARTAREGNDROPPAR

Så där då är man 17 år igen...

Att komma in på barer med ogiltigt leg...

Det låter lite värre än det är, har varit nere i Lund ett par dagar och idag var det dags för några öl trots att det kanske inte är så smart på grund av invaliditet, enarmad typ. Vi tänkte vara lite småländska ikväll, men dock inte så pass att vi begav oss till Smålands nation men Kalmars i varje fall. Mitt studentleg från tiden i Linköping gick ut i Februari så idag var det dags att försöka använda det. Jag lyckades, så jag och en gammal kompis från Jonstorp intog ett par öl och snacka gamla minnen, men det blev en kort och skön kväll så jag kommer i säng i tid, så lunchen i morgon i Helsingborg med min mormor kommer inte bli så jobbig. Det ska också tilläggas att mina tjejkompisar tillgade världens godaste Mangochutney-kyckling som de skar i småbitar så även jag med endast en högerhand kunde äta.

Carrie tackade precis ja till den gode Aidan, ett ganska jobbigt avsnitt faktiskt.

Godnatt!


SVARTAREGNDROPPAR 

Flykten Från Sig Själv - En Dikt Om Verklighetsflykt

Med slutna ögon flyr jag,
likt vinden,
från min förflutna framtid.
Med tidens hastighet susar jag förbi stillastående orkaner, gråtande clowner och skrattande statyer.

Ansiktet mitt rinner av mig av bara farten.

Jag vågar inte stanna, vågar inte öppna ögonen, kanske upptäcker jag mitt liv.


Plötsligt står allt stilla,


med uppspärrade ögon ser jag den overkliga verkligheten bli ett faktum...


SVARTAREGNDROPPAR

Vad sören är egentligen en ellips? Inte är det väl en indoeuropeiskt dryckeskärl?

Näpp det är det inte..

Ellips kan ha flera betydelser:

  • en geometrisk figur, ungefär en oval. En cirkel med två centralpunkter, i en sådan bana far planeterna runt jorden i vår, sen gammalt, geocentriska världsbild. ^ ^
  • inom retoriken och litteraturvetenskapen en utesluten del av ett citat (markeras med tre punkter "...") eller ett uteslutet tankeled. Används också inom matematiken. .
  • en grammatisk term för ett utelämnat eller underförstått uttryck
  • ett förkortat uttryck som betyder samma sak som motsvarande hela uttryck, till exempel "Trevlig helg!" för "Jag önskar er en trevlig helg!", eller "tefat" för "tekoppsfat".
image45

SVARTAREGNDROPPAR

Nihilism.. Om meningen med livet och ett skratt...

                                                                                                                                                                                      © xvbc
image42


SVARTAREGNDROPPAR

Challenge Number One..

Spelreglerna:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

- Sen jag var liten har jag lidit av någon form av hybris, t.ex. vid en fotbollsmatch så trodde jag att just denna matchen skulle någon upptäcka mig och se att jag hade något som ingen annan hade eller när jag lämnat in någon uppsats i skolan så har jag trott att denna gången sker det; läraren kommer att kalla in mig på sitt rum och delge mig om att jag ska bli publicerad. Till och med när jag har jobbat på olika ställen så som matbutiken i vår lilla by och jag stod och plastade in charkuterier så trodde jag att chefen skulle se hur skickligt jag plastade, jag har alltid trott på mig själv till den milda grad att jag nästan blivit besviken på senare år över att mitt genombrott ännu inte skett i något av alla "beruf" som jag har prövat på, ni ska veta att min hybris fortfarande inte har givit sig av.

- Jag avskyr lögner överdrivet mycket, men jag har inga problem med att kringgå sanningen så länge jag inte tar falska ord i min mun.

- Jag intalar mig själv dagligen att jag inte kommer att bli tunnhårig, även om min pappa är och min farfar var extremt tunnhåriga. Till och med när jag skriver detta så vill jag inte erkänna för mig själv av både fåfänga och halstarrighet att jag faktiskt har börjat skönja tendenser. Många har sagt att genen om tunnhårighet kommer från en mors sida, och det vore bra för min Morfar har riktigt bra hår trots sin åttiofem år, men jag tror innerst inne inte på detta.

- Ja led av en extrem sifferfobi som liten och den hänger efter mig fortfarande mer eller mindre. Siffror som 1 och 7 var gudomliga medan 3 och 4 och deras kvadrater och nära produkter var galet skrämmande. Det gav sig även till uttryck i hur många gånger jag skulle blinka innan vissa saker, hur många gånger jag skulle slå mig själv på benskydden innan tekningarna på hockeyn, hur många perfekta stegisättningar på våra mattor eller klinkersplattor jag var tvungen att ha innan jag kunde fortskrida in i nästa rum samt vilka klockslag som var okej att jag kolla upp på klockan för att få reda på.

- Trots att jag avskyr lögner så kan jag ändå tänka mig att leva i en, personlighetsdrag eller egenskaper som jag gärna hade haft som människor av någon orsak har fått för sig att jag har spinner jag gärna vidare på. T.ex. om någon ser mig som en som har tur i livet och kan glida sig igenom det mesta med bra resultat så berättar jag kanske inte direkt att så faktiskt inte är fallet, som sagt inte direkt i varje fall, eller om någon ser mig som intelligent och annorlunda så är det ju inte så att jag försöker bryta deras illusion, för genom deras illusioner kan jag leva och vara nöjd med mig själv.

- Min sång är under all kritik, kalla mig tondöv eller tonblind men trots min tid i kören som ung så har jag inte lärt mig att ta en enda ton med mina stämband. Svårt för att vissla har jag också. För att återknyta till mina neruroser så ska jag tillägga att jag ändå försöker hålla med mina föräldrar om att jag inte är helt omusikalisk eller sjunger så dåligt som jag faktiskt gör när de försöker peppa mig och säger att det låter okej, och Nej detta är inte ödmjukhet detta är ärlighet, jag är totalt värdelös!
image41

Jag utmanar: Jesper, Johanna, Tomas, Sara och Nicklas

Jag blev utmanad av: Leandro

SVARTAREGNDROPPAR

Peter Pan och Aqualung gör Strange & Beautiful..

Aqualung
SVARTAREGNDROPPAR


Ernest Hemingway, my man. En fest för livet helt enkelt.

Alla måste vi någon gång ta tag i böcker som vi både verkligen vill ta tag i men som vi samtidigt bävar inför, jag som har en tendens att tycka om allt som är välskrivet borde på så sätt inte ha bävat särskilt mycket inför att läsa Mr Hemingways böcker. Förra veckan så tittade jag över min samling Hemingway som visserligen bara är cirka sex böcker men ändock, jag valde ut den som verkade handla minst om krig; "En Fest För Livet".

Boken gestaltar en ung Hemingway som lever ett äkta konstnärsliv i Paris kotteririka cafékvarter. Han lever på små medel men är oerhört lycklig, lyckan är den faktor som definierar boken bäst, nästan så att det kan te sig lite ironiskt. Här frotterar han sig med det unga 1900-talets litterära stjärnor: Gertrude Stein, Ezra Pound, James Joyce och Scott Fitzgerald, men även kändisar från andra genrer såsom Pablo Picasso. Man kommer dessa människor en bit in på livet och det känns speciellt när man tar ett språng åttiofem år tillbaka i tiden. Vinkulturen är det också mycket fokus på, det hör inte direkt till ovanligheterna att Ernest intar en mysig lunch med sin ack så älskade fru Hadley och att de häller i sig tre-fyra karaffer syrligt vin. Man märker att Hemingway satt med facit i hand när han skrev boken för han fördömer alkoholens depraverande effekter som upptäcktes lite senare. 
     Det är inte bara i Paris som boken utspelar sig även om det är omöjligt att inte återkomma till Paris när man umgås med Hemingway, de bor även av och till uppe i de Österrikiska bergen och åker glaciäråkning och dricker mer vin och uppfostrar sonen Bumby. Fantastiskt mysiga landskapsbeskrivningar där inte ett ord för mycket används. 

Jag rekommenderar verkligen denna varma bok, man blir konstant inspirerad att skriva mer och att njuta av vardagen.
image40
Nu ska jag hugga in i nästa Hemingwaybok på listan: "A Farewell to Arms".SVARTAREGNDROPPAR

Nu har det skurits, hamrats och lagats i mig, både fysiskt och psykiskt.

Invalid numera..

I helgen var jag i Norrköping och frös, bland annat. Jag tog tåget i fredagseftermiddag och det var förbaskat trevligt, jag älskar att vara på resande fot, jag började skriva en novell som i stort sett skrev sig själv. Världens bästa Jesper hämtade mig på stationen och vi kom hem till en viss familj Wallman som jag blev hemskt glad att återse, jag fick lite mat och sen begav vi oss iväg på maskerad, Jesper var fanjunkare och jag var Björn Borg, ganska kallt med korta shorts och en för liten Lacostepiké så där i Mars.
       Efter bra dans och diverse meningsskiljaktigheter med en viss annan person så begav vi oss hemåt för att jag så fort vi kom hem vid halv fyra tiden skulle sätta mig på en cykel och bege mig ut i de rådande minusgraderna. i hopp om att få byta ett par ord till så kände jag knappt av nattens kyla, men efter en halvtimmes väntande så började min fossingar be mig om lov att åka hem. Jag insåg min litenhet och satte upp på min glada springare, om nu en cykeltur i ett grått Norrköping klockan fyra på morgonen i tio minusgrader kan vara trevlig så var denna det, min trogne vän Antony höll mig sällskap i lurarna. Det roligaste den kvällen skedde på cyklen på väg hem där jag träffade två tjejer som trodde på vad jag än sa, det var roligt mitt i min sorglighet.
       Dagen därpå bestod i att må kass och i att inta pizza och godis med Premier Leauge som tidsfördriv för att senare utmynna i att sitta på en sliten bar och höra på ett slitet band och dricka en sliten te eftersom min slitna kropp av någon orsak inte kände för något annat. Vi for hem ganska tidigt och jag gick och la mig med tanken om jag kanske borde vara nervös inför operationen på måndag eftersom alla frågade om jag var det, men jag fann ingen orsak att vara det, jag hade större problem tyckte jag. Jag ringde en viss fröken Lejonhjärta för att höra  vad hon pysslade med, hon hade tydligen gått och lagt sig och lät allmänt ynklig för hon glömt sina nycklar, av någon anledning fick jag för mig att säga att jag cyklat ut för att träffa henne ikväll igen, antingen för att mitt masochistiska jag ville sätta henne på en, enligt henne; högre piedestal eller för att jag ville sätta hennes jag på prov, om hon kunde ta så pass riktiga känslor på allvar eller om de skulle skrämma bort henne.

Sen måste jag också imponeras av en viss sorts lättja och feghet som återfinnes hos vissa människor

På måndagen vaknade jag sen i panik i tron om att jag missat min operation men så var inte fallet utan jag gick upp i rätt tid och fick vara fastande till själva operationen som jag hade tänkt berätta om men det orkar jag inte, jag slapp i varje fall de stygga stygn som kunde missprytt min axel, i stället har jag endast tre små hål efter artroskopin som kommer läka och förmodligen inte lämna några som helst spår i framtiden, liksom en viss person, just nu så är det ett stort tomt hål i mitt hjärta, men det är bara utrymmet efter den bild som jag skapade och blåste liv i, den har tydligen aldrig funnits och kommer därför att försvinna mer eller mindre snabbt med tiden. Med svaren i hand så var det ett bra drag att vara lite överdrivet ärlig med känslorna, för om man inte klarar av känslor av det riktiga slaget så är man inte heller på riktigt och den bild som man målat upp rinner av likt  vattenfärg. 


SVARTAREGNDROPPAR

Att uppskatta olyckan..

...när man ska sova..

Vissa känslor kan omöjligt
ackompanjeras bättre än av
välljudande vemodig trumpetmusik.

Mörkret ska vara ljust
och väldoftande och smeka kinden.

Bitterheten och nostalgin
ska vara lätta som dun,
och städet runt hjärtat ska
vara vadderat.

Då förstår man
att vissa saker måste glömmas,
att vissa saker inte ska åtnjutas och
att vissa saker kanske är bäst på håll.


SVARTAREGNDROPPAR

Historien Om Den Svarta hunden Om Natten..

Black dog
Alltid dessa sena kvällar..

Jag har en benägenhet att endast möta upp med mina kompisar när klockan närmar sig tolv på kvällen, visserligen så tycker jag om att vara uppe sent, att sällskapa med månen samt köra bil när det är natt men det är verkligen genomgående att jag endast tar mig tid när jag har gjort något annat och ska köra hem.

Ikväll kom det sig att jag körde hem till min kompis Pontus och vi gick ut en sväng, vi gick förbi Jehovas Vittnen, som har en liten lokal, "Rikets Sal" som den så mäktigt kallas. Vi stannade till utanför och mindes den gången vi gick in och lyssnade på en gudstjänst, det var läskigt när en man bjöd in oss på hans kontor och började predika på försäljarvis och vill ha vara adresser och telefonnummer. 
       När vi stod där utanför och kollade på den stora röda texten som förkunnade att det var "Rikets Sal" så kom vi på den smarta idén att vi skulle göra ett anagram av det och den som kom på det roligaste vann, vi nämnde några som: Likets Ras och Lars I Stek med flera, sen tröttnade vï på kylan när vi insåg att bokstäverna faktiskt satt fast på väggen så vi inte kunde flytta dem.
        När vi kom hem så kom vi att snacka om skräck och jag  berättade om min bil-sömn-gångar-incident om pojken med de svarta bandagen. Då nämnde Pontus ett ganska känt syndrom som drabbar Lastbilschaufförer som krockat på grund av att de somnat körandes: precis innan själva krocken har åtskilliga chaufförer berättat om en stor svart hund som slungas upp mot vindrutan. Jag fick lite kalla kårar när han berättade för jag kände mig lite trött och jag skulle precis köra hem. Sen kom vi in på själva tanken om en svart hund som ett omen för döden och kom att tänka på Harry Potter som snackar om "The Grim" som betyder död. Efter att ha läst lite om fenomenet så sägs det att de första Svarta Hundarna som badat i mystik möttes redan på 800-talet i England som senare gett upphov till bland annat: "Baskervilles Hund"

Nu ska jag sova och inte drömma om Svarta Hundar!

SVARTAREGNDROPPAR

RSS 2.0