Paulo Coelho, Filosofins Tröst, bra golf och lite Werthers Original mjuka..

Orka mer..

Alltså jag hade tänkt att jag skulle redogöra för resterande dagar i Paris men det är så himla tråkigt att skriva om saker som skett för längesen, antingen skall det skrivas om direkt eller inte alls. Okej jag får väl berätta lite om höjdpunkterna som jag inte nämnt.

Picknickarna är det som gör Parisvistelsen värd, picknick bakom Notredame nere vid Seine till en varm solnedgång är inte helt fel, 1euro för en flaska vin så vi klapp sex stycken jag och Sebastian, några Brieostar, en Camenbert, några baguetter och en hemlagad "kycklingsallad á la Sebbes flickvän" med diverse roligheter i, bland annat mandelflarn, och för er som blir oroliga så är inte mandel en nöt så jag dog inte av immundigandet av salladen.

Nästa picknick utspelade sig vid Eiffeltornet och även då var det mycket vin, men även om vi glömt köpa vin så var är två killar som sprang runt med kassarna fulla av vin och sålde för 3 euro styck, ganska schyst, kanske borde göra det på Gröningen i Helsingborg? På picknicken skedde det största sammanträffandet, kanske ett av världen största till och med. Petter som jag även var i New York med kom också ner och hälsade på några dagar efter mig, och på Kastrup så stötte han i hop med en gammal skolkompis som han inte hade sätt på flera år, de pratade vid gaten och hookade upp igen på Charles de Gaulle, hon hette Emilie och skulle hälsa på sin kompis Lisa som bodde och arbetade i Paris. Petter och Emilie bytte nummer och bestämde sig för att vi skulle ha en svenskträff under veckan så efter att Petter "sightseeat" i några dagar bestämde vi oss för att vi skulle ha picknick vid Eiffeltornet (parentes byggdes 1889 av Gustav Eiffel) så när vi suttit där ett tag kommer två blonda svenska tjejer och slår sig ner på vår filt. Jag börjar prata med Lisa, tjejen som bodde i Paris, hon berättar att hon jobbar på Whyred som något jag inte kommer ihåg, jag tyckte det var coolt för Whyred har trevliga kläder som sören. Hon berättar även att hon gör praktik hos en svensk designer i Paris, jag undrade för sorts designer och säger att det är en smyckesdesigner, när hon sa det kände jag på mig att det var något speciellt.
Här kommer nämligen andra sidan av sammanträffandet: när jag berättade för mamma att jag bokat en biljett till Paris så sa hon att jag borde hälsa på hennes kusin Viveka som bor i Paris och arbetar där som smyckesdesigner. Jag var lite tveksam, mamma hade bara träffat henne en gång och hon skulle tydligen vara närmare de femtio, men när jag väl var i Paris slängde jag iväg ett mail till henne och hörde om hon hade tid att ses, hon tyckte att det lät som ett ypperligt förslag för det var inte så särskilt ofta hon stötte på släktingar. Så vi bestämde på torsdagen att jag skulle ringa henne på fredagen och bestämma när jag skulle komma till hennes atelje/butik.
Picknicken inföll alltså på onsdagen då Lisa berättade att designern som hon jobbade hos hette Viveka Bergström, jag tänkte i mitt stilla sinne att oddsen på att det som skedde skulle ske faktiskt måste ha varit minimala, att Petter och Emilie hamnar på samma plan, att Emilie känner Lisa och att hon i sin tur praktiserar hos min mammas kusin som jag faktiskt ska träffa just den veckan som jag stöter på Lisa.

En av höjdpunkterna på min vistelse var faktiskt också just mitt möte med min avlägsna släkting Viveka, hon bodde i ett galet mysigt område bort mot Belleville. Hennes atelje var ganska ostädad och liten men smyckena i fönstret var fina. Lisa hade berättat dagen innan att Vivekas smycken varit med i italienska Vouge med mera. Det stod öppet på dörren så jag klev in och en bjällra ljöd, då kom en reslig mörkhårig kvinna med ett stort leende på läpparna och undrade om det var jag som var.. Jag svarade att ja det var det, jag visste inte om jag skulle krama eller ta hennes hand så det blev en tafatt kram. Det var stelt i cirka en minut innan vi satt och skrattade gott och diskuterade diverse galna saker, det visade alltså sig att jag inte var den enda felande länken i min släkt, min mammas kusin var precis lika konstig som mina föräldrar anser att jag är. Hon bjöd på glass och kaffe med torrmjölk, vi fotograferade en del och pratade lite om släkten och om hur hennes partyliv hade sett ut i Paris i unga dagar och hur hon alltid hade varit i Köpenhamn och festat när hon var ung. Kort och gott hon var en riktigt rolig och skön tant som jag tydligen bondade med. Hon tipsade om några sköna affärer i krokarna vid hennes butik, en American Apparel affär samt några andra skön, bland annat en som sålde Cheap Monday jeans för 65 euro.

Det blev då en berättelse om Paris ändå men nu kan jag i varje fall börja berätta om vad jag gör om dagarna här hemma, blir lite kort här om det också.

Idag har jag läst "Vid Floden Piedra Satte Jag Mig Ner Och Grät" av Paulo Coelho och annars i dagarna läser jag i Allain de Bottons "Filosofins Tröst" som jag rekommenderar. Igår kväll spelade jag bra golf och vann två glassar och idag har jag ätit Werthers Original, de mjuka alltså, samt varit i Mölle och ätit glass med mina favvisar, Matthias, Steffi och en annan Emilie, det var mysigt, Mölle är fantastisk med Kullaberg och sitt kuperade landskap.

SVARTAREGNDROPPAR

Kommentarer
Postat av: johanna

hah kommer du ihåg när du nästan dog av en bulle hemma hos mig? eller det var lite överdrivet, men du kunde ha gjort!
65 euro, är inte det dyrare än vad de är hemma??

2007-06-12 @ 12:04:04
URL: http://jaghamster.blogg.se
Postat av: Sara

Nu tycker jag att det är dags för lite uppdatering! :)

2007-06-25 @ 00:09:16
URL: http://saraelenor.blogg.se
Postat av: v

Älskar paolo coelho. beställde "vid floden piedra.." för några veckor sen, men jag har tyvärr inte hunnit läsa den än :/

2007-07-01 @ 23:48:17
URL: http://fikison.blogg.se

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0