Allt det franskt franska, picknick vid Seine och under Eiffeltornet och många makalösa byggnader.

Paris i lite mer än en vecka.

Jag begav mig in till Helsingborg förra fredagen för att ta min kompis Marcus lägenhet i besittning för att jag skulle kunna hinna med båten som skulle för mig till Danmark. Jag gick och la mig vid tolv-tiden för att ställa klockan på tre för att då traska ner med min resväska på hjul genom en mörk och öde stad. Jag hann med min båt med goda mått för att sen på båten inta en frukost/nattamat i två pölser med bröd och mycket danska senap.

På Kastrup som börjar kännas som hemma efter cirka 40 timmar spenderade där på ett år gick allting bra och så fort jag kom på planet somnade jag och vaknade inte för än det var dags för inflygning till Charles de Gaulle. Sebastian min kära vän mötte mig på Gare du Nord och vi gick en tio minuters promenad till hans lägenhet.

Efter en dusch så tog vi en promenad upp om Sacre Coir och Montmartre och njöt av en varm vårdag. Promenaden fortsatte bort mot Notre Dame där vi mötte upp Sebastians amerikanska flickvän Sarah som var mycket trevligt, och väldigt amerikansk. Vi immundigade resans första mat i en ostbeklädd kyckling sallad som okej, priserna var dock inte okej, man trodde att det skulle vara ok efter New York men tydligen var Paris nästan dubbelt så dyrt. Efter maten så lämnade vi Sarah och begav oss bort till en park i utkanten av Paris som heter, Le Bois Vincennes och mötte Sebastians skolkamrater Rick och Geronimo m.fl från Holland och USA. Vi satt och diskuterade Nietzsche och allehanda filosofer och drack rödvin till solen gick ner och det började regna. Då gick vi hem och duschade och bytte om inför festen på kvällen då vi skulle möta upp Rick och de andra spännade filurerna.
   Det blev många långa diskussioner om knark, filosofi och språk under kvällens gång, vår käre vän Jero som egentligen hette Jeroen men som jag tyckte borde kallas Geronimo, namne med den store Apachehövding, var ganska välbevandrad i diverse språk så han var rolig att lyssna på, kvällens citat blev "That is common non sense". Efter festen och ölrace begav vi oss till en pub vid namn Pub S.t Michel som var ett trevligt ställe med ett litet dansgolv på övervåningen.

Ska fortsätta skriva ner resterande dagar, har kommit på att även om folk bryr sig föga om vad jag gjorde exakt hela tiden är det riktigt roligt att läsa det i efterhand.

                                                                                SVARTAREGNDROPPAR

Kommentarer
Postat av: rebecca blixt

kul

2008-04-05 @ 13:46:37

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0