Nordanvinden, min sällsamma vän...

En promenad i motvind är aldrig fel...


Vid niotiden gick jag en sväng ner och tittade på mitt gamla lag när de spelade match, när jag kom utan för dörren så ven det ganska kraftigt i tallarna på vår tomt. När jag gick runt krönet till vårt hus blev jag på allvar rädd för att få ett helt träd över mig för det blåste banne mig rejält. Väl nere på vägen så kunde man luta sig mot våra kära nordanvind, han känns solidare än de andra vindarna, kallare dock och kanske därför är han inte min bästa vän.

David Shutrick - Blå Container (Tack snöflingan)


SVARTAREGNDROPPAR

En dikt om hösten..

Känns nästan som höst idag ..()

Med höstens draperi om halsen,
är det svårt att andas.

Denna tiden på året är vacker,
men ack så tung.

Brinnande löv som försöker sätta färg på tillvaron,
släcks i alla hast av det bittra regnets droppar.

Tillsammans med vår sol,
flyr även mitt inre ljus.
Skira moln imiterar kärleken,
genomskinlig och färglös.

Vi går mot mörkare tider.

Höstregn

SVARTAREGNDROPPAR

Humor - Skönt med stekare..

Bra kille

http://www.youtube.com/watch?v=cEzQNYjD2Gk


SVARTAREGNDROPPAR

Svara på en gåta någon?

Lite matematik..

Man har 8 bollar och en balansvåg. 1 av bollarna väger mer än de andra 7. Vi får bara använda balansvågen 2 ggr för att avgöra vilken boll det är som väger mer. Hur ska man gå tillväga?

Nu ska jag försöka sova en gång för alla..SVARTAREGNDROPPAR

Kan någon hjälpa mig med trackbacks?

Trackbacks eller icke trackbacks..

...så väcktes jag klockan 06:30 av någon med visserligen skön dialekt men han var från E:ON och påpekade att jag sitter i en ganska prekär situation, jag flyttade hem till skåne igår och idag så måste jag läsa av min elmätare. Hmm, lite småjobbigt på fyrtio mils avstånd. Lite jobbigt att jag gick och la mig tre och skulle sova länge och nu kan jag inte somna om.

Appropå trackback, är det någon som kan det här och kan förklara, poängen och hur man gör med dessa URL:er..

Tänkte lyssna lite på Jens Lekman innan jag återigen försöker somna, "You Are The Light" är en av de grymmaste.

Tack på förhand!


SVARTAREGNDROPPAR

Världens bästa musikvideo (Sigur Rós)

Sigur Rós - Untitled #1 [aka vaka]

Jag kommer ihåg när jag såg den här videon samt hörde dem för första gången för tre-fyra år sedan, jag blev helt gripen, mest av videon men nu senare även av deras musik, den är mäktig som sören!

SVARTAREGNDROPPAR

Sammanfattning - Nostalgi

En händelserik dag som få..

I morse vaknade jag vid tio-tiden i min ekorika lägenhet, med solen i ögonen och galet ont i ryggen. Mina föräldrar var nämligen uppe i helgen och rensade ur min lägenhet, så det enda jag hade kvar efter de hade kört mina grejor var en tunn madrass, min laptop och min älskade nylonsträngade. Efter att ha lagt mina sovprylar och gitarr gick jag upp och tittade till min lya en sista gång, det var ett bitterljuvt eko som hördes när jag slog igen dörren för sista gången. Det ljuva försvann sen när jag fick reda på vad det skulle kosta med låsbytet, 1800:- bara sådär, blä.

Ganska precis bredvid Botorget finns en lägenhet som också var lite nostalgisk att köra förbi.

Sen i bilen hem så utspelade sig ett av P3:s bästa program, fördomsprofilen, idag var det per film som profilörerna skulle grunda sina fördomar. Jag ringde och ringde utan att lyckas komma fram, jag lyckades däremot komma fram till mina favoritfilmer ifall de skulle undra över dem: "Amelie Från Montmartre" och "The Butterfly Effect".Ensamma trädet

Är det någon som har tänkt på det vackra trädet på Östgötaslätten föresten? Ser ut som Yggdrasil borde se ut. Höll på att vrida av nacken när jag skulle titta på det. Kanske inte så speciellt men det tyckte jag.

När jag hem så började jag röja mitt pojkrum för att få in mina saker i mitt provisoriska hem tills jag reser i vår och flyttar till eller efter sommaren igen. I en av mina skrivbordslådor fann jag min samling av gamla vykort som jag trodde att man bara kunde slänga. Ett antal tårar började leta sig fram när jag fann vykort  och fördelsedagskort från min 5-årsdag till min 20-årsdag. Jag hittade även ett kärleksbrev från i fyran från Steffi min kompis, så sjukt gulligt brev!

Nu sitter jag här och tittar på Grammisgalan och är väldigt glad över att Anna Ternheim har fått två priser! Sen har jag också upptäckt att jag är kär i Carina Berg, lite avis på Christian Luuk, fast det är ett grymt bra par alltså.

Min lillasyster ringde precis från Val Thorens föresten, hon hade legat däckad i sängen hela dagen, haha, Tequila alltså!

Kanske inte så händelserik dag ändå, men en bra dag när det kommer till kritan.SVARTAREGNDROPPAR

Mina mörka gränder - En dikt

Lyrik

Det är svårt att hitta ut,
eller kanske svårt att hitta in?
Klibbiga hinnor av egenskaper och föreställningar sitter som flugpapper.
Solkiga, brinnande, tröga och blanka,
i alla former och färger gör de allt
för att tvätta min hjärna.

Kanske står jag mitt framför mina ögon,
kanske kommer jag hitta ut till den ljusaste glänta,
kanske måste jag ner djupt och söka i min mörkaste gränd. 


Σ

Surrealismskål

Sista kvällen i Norrköping...

Kanske inte någonsin..

....,men ändå. Imorgon så bär nämligen flyttlasset söderut hemåt. Så ikväll blir det en liten sväng på stans ökända discon. Känns lite smått nostalgiskt faktiskt, trots att jag bara bott här i ungefär sju månader. 
I vår kommer jag att strosa kring ganska fritt över kontinenterna, har jag tänkt, ska börja med att träffa mina vänner i Lund och ha lite kul där innan jag flyr landet.  

Jag tror att jag har blivit lite förälskad senaste tiden, är det för att jag inte sett henne på så lång tid måntro eller är det för att kärleken växer för varje år som hon kommer in ens liv? Det är så klart snön jag tänker på, är ingen större romantiker när det gäller kylan som sätter fräter likt syra på ens bara händer men flingor som saktmodigt och stillsamt letar sig ner från en svartmålad sky mot sina likar är fantastiskt. Även en dag när solen strålar majestätiskt och låtar ramen av snö att visa upp sig är vintern magnifik,
Φ

VinterSvartaRegndroppar

En dikt om livet..

Spindelväv

I den svarta rosens skugga,
växer ett skimrande mörker.
I den änglalika spindelvävens blåsilvriga vagga,
vilar nattens barn,
ligger och ruvas,
ensam i det ljuva.

Labyrinten är oändlig
men livet är kort.

Evigheten vill ha dig
men så även vi.
Kom till oss, krossa muren,
så står vi dig bi.

Förstör tärningen, gör ett val,
våga Stå Stolt i Solens Sal.


ΔSVARTAREGNDROPPARΔ

"Dagboken"

"The Notebook"

Om ni känner att ni har för mycket vätska i kroppen så se denna filmen, man gråter ögonen ur sig! Detta är romantik på hög nivå!

Alla är väl familiär med den klassiska frågan om kärlek som man inte kan få, har alla känt dän känslan, eller finns det människor som till och med klarar sig i från det?

                                                                         SVARTAREGNDROPPAR

Grymmaste klippet på länge..

Kolla denna killen..

Denna killen härmar Jay-z, DMX och Snoop så galet likt, det är helt sjukt!

Peace and Beans!SVARTAREGNDROPPAR

Bob Dylan - The Hurricane

Bra låt..

Now all the criminal in their coats and their ties
are free to drink martinis and watch the sun rise
while Rubin sits like Buddha in a ten foot cell
and innocent man in a living hell
that's the story of the Hurricane
but it won't be over till they clear him name
and give him back the time he's done
put in a prison cell but one time he could've been
the champion of the world.

SVARTAREGNDROPPAR

En riktigt bra författare..

Jostein Gaarder

Ni har säkert hört talas om "Sofies Värld" som gick som tv-serie för något år sedan, men jag vill även slå ett slag för en bok som heter "Maya" som är helt fantastisk också. Överhuvudtaget så är vår norske grannförfattare än man med känsla för det romantiskt mystiska.

"Vestis Verrum Reddit"

SVARTAREGNDROPPAR

En dikt. Vitt Ljud.

Vitt Ljud

Det syns något utanför fönstret
på den oljiga himmeln.
Det är sprakande gnistor,
gnistor av brandgult fjäderlätt hopp,
som faller, sedan en stjärna gett opp.
Det fräser när de landar,
på heltäckningsmattan av snö.
Tydligen är det så det låter,
när Hoppet slocknar och dör.

SvartaRegndropparSnön faller utanför..

Dagen efter födelsedagen...

J
ag hade en mycket trevlig födelsedag igår, fick trevliga presenter och tre "Jag må han leva", middagen var god, drinkarna var bra och utekvällen var lyckad.

Så idag vaknade jag på min kompis soffa av att hans telefon ringde vid tio, Kände hur trött jag var och kände att det var ganska onödigt att spela Playstation när vi kom hem vid fyrasnåret, min kompis skull upp och jobba och jag kände inte för att dega kvar i hans lägenhet trots att jag var galet trött, så efter en lång uppfriskande promenad hem så kände jag mig oförskämt pigg, jag unnade mig en frukost och ett par avsnitt One Tree Hill. Jag får se vad som händer ikväll, det känns som att kroppen kanske vill ha tillbaka sin timmar.

SVARTAREGNDROPPAR

Det är ingen vanlig dag..

Jo då det är så gott som en vanlig dag..

Vaknade nämligen inte riktigt i tid imorse heller på min bemärkelsedag, cyklade i ilfart, missade bussen, sen så sprang jag runt som en blind höna och letade efter en tentasal som skulle vara min, fann ingen, en halvtimme sen som också är maxtid försenad för att överhuvudtaget få skriva tentan kommer fick jag tag i min lärare som berättade var jag ska vara, satt mig och ska skriva men har världens sämsta koncentrationsförmåga just idag. Håller på att somna varje sekund, har aldrig förstått folk som fått blackout och andra dåliga ursäkter för underkända tentor men alltså så närvarande jag var de första timmarna kan ingen lyckas att skriva en bra tenta. Dock efter ett par smörgåsar och lite frukt vaknade jag till och lyckades skriva tentan, hoppas nu för bövelen att jag klarade den och att inte min lärare genomskådar mina påhittade ord och teorier.

Ska hem och öppna min paket nu som mamma och pappa skickade på posten.

SVARTAREGNDROPPAR

Födelsedagar alltså..

Jaha...

"Då har ännu ett år gått" brukar folk säga när nyår är över eller när det fyller år, men varje dag som går gör att ett ännu ett år har passerat. Åtnjuter lite ångest nu inför min födelsedag i morgon, både för att jag är ett år äldre då och för att jag är långt i från hemma, det känns tryggt och uppskattat att vara hemma när man fyller år, visst får man sina lyckoönskningar när man bor själv också, men det är faktiskt inte samma sak. Jag har allvarligt talat varit lite rädd för att jag ska inse min ensamhet i morgon, ingen som gratulerar och ingen som bryr sig. Jag känner faktiskt inte igen mig själv riktigt.

Tänkte innan när jag körde bil och hörde Lalehs nya låt som är så himla mysigt, videon också, blir alltid lite kär när jag hör henne, var först för en månad sen som jag förstod att det var hon som spelade Jasmin i "Jalla Jalla", intressant, åter till det jag tänkte, jag tänkte på min födelsedag som utspelar sig den 19:e Januari varje år, undra om det verkligen är något universellt speciellt med det datumet eller om det bara låter så intressant för att det är mitt eget datum, insnöad i min egen uppfattning om att jag är så unik så tror jag klart att mitt datum också är det.

Men men, imorgon kommer den utlovade dikten!

MCMLXXXV detta var året av år, vilken år är det?


SVARTAREGNDROPPAR

Lite piggare..

Det är bra konstigt..

I natt så var mina tankar ute på upptåg och vägrade att komma till mig när jag kallade på dem, jag stängde mina ögon i hopp om att somna vid halv ett, men lyckades inte somna förrän cirkus två. 

     Efter en drömfri natt, i alla fall vad jag kommer ihåg, så vaknade jag av att det var en stor gul pöl vid min säng som rann vidare in i rummet, det var av en morgonsol som rann in genom fönstret, en mycket varm gul färg som kom av att en sol höll på att vakna till liv där långt borta i öst. Klockan var ungefär åtta och jag gick upp för att äta frukost och åka till skolan. Ljusskådespelet i fönstret var dock fötrollande så jag var tvungen att stå där ett tag och titta. Jag tänkte på att trots att ljuset såg så behagligt ut så var det ganska kallt där ute, jag längtade efter det där varma optimistiska ljuset som kommer i Maj, kanske kom det bara när man var yngre men jag hoppas på lite mer sådant i vår.

Nu blir det att börja plugga på allvar.

Var det någon som hörde intervjun med Jakob Hellman på p3 häromdagen föresten? Något skön kille, 24 år släpper sitt första album, och tänker döpa dett till "De Sista Melodierna", sitt debutalbum. Galet disträ och allmänt likgiltigt kaxig med mycket distans. Hans skiva "Och Det Stora Havet..."  som låter lite mer optimistiskt har blivit framröstat till det bästa svenska albumet genom tiderna, men efter det albumet som kom -89 harhan  inte släppt något mer utan återgick till vara kock, han har dock turnerat lite sporadiskt även så sent som 2003.SVARTAREGNDROPPAR

Varför så trött..

Letargi..


Undra varför man har varit så trött senaste tiden, kanske har jag bara varit blind, jag har kanske varit så här trött hela hösten också, men som det är nu så är det helt och hållet omöjligt för mig att komma upp ur sängen när klockan ringer. Kanske borde försöka rätta till dygnets rytm igen, inte bra att sitta uppe på nätterna och skriva. Jag har sagt åt mig själv att jag i varje fall inte får börja titta på någon film, avsnitt av One Tree Hill eller läsa något som inte har med min tenta på fredag att göra, och än så länge har jag klarat det, kanske får tvinga mig själv att inte skriva något förrän på fredag heller.

När jag började plugga på högskolan förra hösten så hade jag som mål att aldrig kugga en tenta och än så länge har jag klarat det, men denna tenta som jag har framför mig vill jag klara hellre än alla de andra, men jag har inte varit särskilt seriös inför denna, men det vore tungt att flytta hem till Skåne och ha denna tenta hängande efter sig, vore sådär.

Kom in på psykologprogrammet i Umeå häromdagen, tvekade länge, men nu efter några om och men har jag kommit fram till att fem år i Sveriges kallaste landsdel kanske inte är så lockande.

Läser "Mrs Dalloway" just nu, känner igen mig lite för mycket hos de olika karaktärerna.

Nu höll jag på att kasta min laptop i golvet, det stod nämligen att det var sju minuter kvar på mitt batteri så jag tänkte att då hinner jag avsluta och spara inlägget, men då; batterinivå kritiskt låg, stänger ner... Tack för att ens dator är så smart att den sparade av sig själv. Puh, kanske inte världens största skapelse som skulle jämnats med marken men dock några minuters knappande på tangenterna!

Ganska skön Bert Karlsson, vilken kille alltså, världens trögaste geniala människa. Har föresten aldrig någonsin sett Filip & Fredrik så rädda som de var när Felix och Bert lura dem, sjukt bra, då mådde jag!

Kanske kommer en dikt imorgon, är inte helt säker på om den är klar eller om den behöver retuscheras.

Ω
SVARTAREGNDROPPAR

Förknippande..

Vissa artister är särskilda böcker för mig...


Nu är det lite väl mycket böcker på tapeten för min del, ganska symptomatiskt p.ga. vad jag pysslar med om dagarna.

"What's Wrong With That" med Lifehouse valdes slumpmässigt precis av mitt Itunes, och jag kan inte annat än att tänka på två särskilda saker, en intressant deckare av Elizabeth George som heter "Minnenas Labyrint" som var en ovanlig detektivhistoria som jag rekomenderar, eftersom jag är intresserad av psykologi så var temat i denna bok intressant. Huvudpersonen heter Gideon och är violinvirtuos när jag tänker efter.

När jag hör Lifehouse över huvudtaget så tänker jag på en gammal flickvän som fick mig att börja lyssna på dem, han innehar föresten det iögonfallande namnen Svinhufvud.

Skivan "By The Way" med Red Hot Chili Peppers får mig att tänkta på en annan deckarförfattare faktiskt, vilket är ganska intressant eftersom brukar fördöma det mesta som har med deckare att göra. Dennis Lehane´s "Rött Regn" som också filmatiserats under namnet "Mystic River" regisserad av Clintan med en av de bästa skådespelarna; Sean Penn som en av huvudrollerna.

Fast när jag tänker efter så kommer jag även att tänka på "Dödscellen" av John Grisham när jag hör det albumet med Red Hot.


Dagens överlägset bästa låt: These Streets - Paulo Nutini börjar nästan gråta..
Vattendroppe
SVARTAREGNDROPPAR

Tänk så stort...

Måste vara oändligt magiskt...

Såg ni på nyheterna om pojken i USA som blev återfunnen häromdagen efter nästan fem år i kidnapparens klor? Jag tror att mina nackhår skulle klättra ur min kropp när jag såg pappan prata på presskonferensen, man kan inte föreställta sig hans lycka men den känslan som han förmedlade var det största på länge som jag varit med om.

Kom föresten ihåg att ni måste lyssna mer på Keane återigen, för de en av de få grupperna som man inte lyssnar sönder.

Läste häromveckan föresten om ett par snödroppar som blivit lurade av Moder Jords små vita lögner om att våren är på väg, de letade sig upp genom den fattiga jorden innan den insåg att den blivit lurad. Tyckte att en bild på en Cyklamen passade in, vet inte riktigt varför men dock.Cyklamen


SVARTAREGNDROPPAR

Så här känns mina drömmar..

Att kunna hitta sina drömmar..

Många vet nog vad de vill med sina liv, eller kanske är de inte så många? Man tror i alla fall att man vet vad man har för drömmar, alla tänker att om jag skullle ha oändligt med pengar eller om jag hade en penna som var så speciell att jag kunde skriva mitt eget öde så skulle jag... Fast egentligen, vet alla vad de vill? När jag sätter mig ner och grubblar över vad jag har för drömmar och mål med mitt liv så känns de svåra att nå, att de finns där men att jag inte riktigt kan få tag i dem. Ibland i mina hopplösa kärleksdjupdykningar så tänker jag att så länge jag kan få vara med den jag älskar så kunde jag bo vart som helst, under vilka omständigheter som helst, vilken klyscha! Jag skulle vilja förkovra mig i kunskapen i allmänhet och skriva en bok, det är nog det jag helst vill, men det som är realistiskt är svårare.
 
För mig är det lite vad den här tavlan står för, i varje fall för mig. Köpte precis en reproduktion av den, gillar den skarpt.

Dali

SVARTAREGNDROPPAR

Allting förändras

Röd Jätte

Världen står och väger,
på toppen av ett berg.

Om framtiden ska utspelas,
i svart-vitt eller färg.


Tiden fram till mötet med den Röda Jätten står på spel.

Kanske når vi aldrig dit,
om riktningen är fel.

 Inte vill vi att våra moln som en gång svävat lätt på himlen vår,

ska ligga och skräpa under döda träd bland aska och variga sår.


Himlarnas och Rymdernas öde,
är vad vi spelar tärning om.


Ska vi försöka eller skälva?


Låt oss övervinna dem!SVARTAREGNDROPPAR

Flickan från ovan...

Alice Sebold

Det var nu ett tag sen jag läste boken, men den var verkligen läsvärd. Kom att tänka på den idag när vi pratade om existentialism och livet meningslöshet på dagens seminarium, i "Flickan Från Ovan" så lever verkligen hoppet, jag njöt rakt igenom den boken.

Annars har dagen bestått av att ligga i sängen och njuta av att regnet finns på andra sidan glaset för att sen uppleva det på allvar genom cykla till bussen och sen stå och vänta i det våta. Jag tyckte mig höra hur det plaskade inomhus precis, så mycket kunde det väl inte regna? Det var fontänen här på biblioteket, jag är inte hemma tydligen.

"Burn down the disco, hang the blessed DJ, because the music that they constantly play it says nothing to me about my life." - The Smiths


SVARTAREGNDROPPAR

Tänkte att min blogg kunde få hjälpa mig..

http://www.TRAVELSTART.se

Är adressen till en suverän resesajt som ni gärna får besöka, den ska nämligen hjälpa mig att vinna en resa till New York.

Har legat och läst  i min säng hela dagen men har inte lyckats ta in särskilt mycket, vänder sida efter sida men inser dock att jag inte har en aning om vad jag läst. Detta på grund av att min tankar likt en färggrann drake med snöre i seglar i väg mot vad jag ska göra i vår, det mesta handlar om vart jag ska resa, har många drömmar och många tankar. Var i Val´disere förra våren i ett par månader och det var riktigt grymt, men jag har insett att min axel inte tillåter en resa med sådana aktiviteter. Jag hoppas att jag ska få en operation snart så att jag hinner resa en liten sväng samt utföra en gedigen rehabilitering så att jag är åter till nästa säsong. En av de dagarna jag kommer bäst ihåg från i våras var när jag tog en liten tur över till Chamonix där en kompis säsongade, solen sken och den franska våren närmade sig välkomnande. Jag hade med gittarren och vi satt ett gäng på tio personer och njöt av medhavd matsäck på en liten gräsplätt vid kyrkan i byn. Eftersom jag inte är världens virtuos så överlät jag gittarren till en kompis som var grym, vi spelade och sjöng och insöp solen med gigantiska berg som inramning, snön låg kvar på bergen men i dalen så grönskade det gröna. Det var stort, ganska långt ifrån den kompakta grå färg som förankrats utanför mitt fönster som skådar över Norrköpings bakgård. Tur att man är en hopplös romantiker som ser det vackra i det grå.Kom ihåg jag vill till New York och titta på Henke!

Lundkvist


SVARTAREGNDROPPAR

Att vakna på en ny plats..

Plötsligt befinner man sig bara någonstans...

Åker man iväg realtivt sent på kvällen så känns det som att man teleporterats till sängen man vaknar i, hjärnan har inte vant sig vid och ställt in sig på att befinna sig på ett nytt ställe. 
     
Jag satte mig nämligen i bilen igår kväll vid 18 och började göra E4:an norrut. Tanken vara att köra lite efter lunch men efter att sista festen hemma renderade i efterfest och allmänt kul så kände jag mig föga redo att köra då. Så efter att spelat lite Tiger Woods hos en kompis Helsingborg så körde jag hem till Jonstorp och packade mina grejor, dock hade jag blivit av med min korthållare, jag letade i 2½ timme och var väldigt uppgiven, då bestämde jag mig för att köra ändå och fixa nya kort när jag kom upp, men det hade nog inte varit så lyckat ty man kan behöva korten om man ska tanka på vägen upp och inte har några kontanter på sig. Men innan jag gick ur bilen så såg jag något glänsa till i facket ovanför handskfacket, och visst låg den där och hånade mig, men dock med ett oskyldigt leende av illmarighet.
När jag kommit till Jönköping ungefär och började känna att sömnigheten kröp sig på stannade jag till på en sliten mack och sov ett tag, tror jag vaknade efter en timme och körde vidare.
Hemma i lägenheten låg där en lite stack av brev på min dörrmatta, inga roliga men heller inga tråkiga. Jag packade upp mina kläder och hängde upp min afrikanska mask som jag fått av min lillasyster i julklapp, riktigt snygg. Jag gjorde lite mat och duschade innan jag gick och lade mig, läste lite och lyssnande på lite Anna Ternheim innan jag somnade, ganska lustigt att min ipod inte fungerat under hela min Skånevistelse men så fort jag kom upp till Östergötland så var den kry igen.

I morse vaknade jag och visste inte riktigt vart jag befann mig, klockan stod på 08:20, jag kom på att min frukost endast bestod av yoghurt för jag inte handlade igårkväll så jag lät mig sova 20 minuter till. Tröttare än första gången jag vaknade reste jag mig upp tog på mig lite kläder och hällde upp yoghurten i ett glas istället för tiden började kännas knapp. Slet på mig snowboardjackan istället för min rutiga rock och cyklade i ilfart ner till Norra Promenaden, stod där och väntade i en kvart innan jag insåg att det var nya tider de första veckorna i år.

Så därför sitter jag här och skriver i stället. Jag hittade en bild på min dator som fick mig att längta efter sommaren, inte för att det är så kallt nu men tänk så härligt att mysa på stranden och vara varm och skön.

Sommarstrand

SVARTAREGNDROPPAR

Vadå inte minusgrader i vågorna på havet?

Jag ska inte håna igen..

Det var visserligen inte idag som som dagens blogg utspelar sig ut under gårdagen som var väldigt lång. Den började med att jag och min kompis Pontus var ute och letade efter skönhet i den råa blåsten som årets januari bjöd oss. Vi försökte filma en tågräls, havets vita skum, månsken och lite svajande granar, men det var lite för mörkt för att kameran skulle gilla det. Så i en stund när uppgivandet var nära så kom jag på att jag kunde köra ut bilen på stranden så kunde jag lysa ut med hjälp av helljuset, det var dock inte så roligt att bara filma havet, så Pontus lyckades att övertala mig om att det vore riktigt snyggt att film hur jag gick ut i havet och försvann. Det skulle vara självmord på riktigt efter som det var nollgradigt i luften och vinden piskade sand på vindrutan, vågorna som spottade vitt saliv såg inte så välkomnande ut heller. Jag kände efter ett par minuter att någon gång får man offra sig för konsten så jag klädde av mig alla kläder men satt kvar i bilen ett tag till, det var dock så pass att jag huttrade redan där. När Pontus gav tummen upp gick jag ut i iklädd endast min Adamsdräkt och spatserade stolt och bestämt rakt ner i havet, fram till låren kände jag inget, men sen var det som om någon stack häftstift i mina porer, det gjorde så galet ont och det var så kallt att det var vidrigt. Jag lyckades dock hålla min rygg rak och jag gick ut tills jag inte bottnade och då vände jag mig om och sprang allt vad jag kunde upp. Väl inne i bilen skakade jag som en maracas och jag trodde jatt jag skulle försmäkta. Jag kommer ihåg att jag hånade någon en gång för att de undrade hur många minusgrader det kunde vara i ett böljande hav, jag skrattade och sa att förmodligen så är det ju is om det skulle vara minusgrader. Men efter gårdagens dopp och lite tittande på Discovery så har jag lärt mig att ett saltvatten samt vatten i rörelse kan bli flera grader kallt!
Isberg

Dagens andra händelse var att jag efter att ha läst lite i min bok och ätit en bra frukost  gick ut på en promenad med min Kära vän, vi lyckades holka ur det tunga moln som varit ovanför oss detta lovet så nu känns det lättare, skönt att få prata lite med henne om det även om ödet inte pekar åt samma håll som mitt hjärta. Jag tror faktiskt inte vi skulle passat ihop så bra ändå, men hur klokt är ens förnuft i jämförelse med mitt hjärta?

Sen på kvällen så åkte jag för att byta min gittarr som jag fick julklapp mot en med stålsträngar istället, när jag kom hem och skulle backa in på uppfarten kändes det som jag körde över en dront eller kanske en pingvin, jag gick ut och kollade men icke var där något. Konstigt, mamma och pappas Saab är för ny för att vara sönder, men visst insåg jag att handbromsen vägrade att släppa taget om hjulen. Efter lite kämpa från en ytterst oteknisk kille lyckades jag hitta rätt hjul samt slog på rätt saker så att den släppte. Under tiden hade min lillasyster gjort en jätte god "Flygande Jakob". Sen gick jag och ett par Suntripkompisar, Matthias och Stefanie och tittade på "Sun Trip" som kan var världens roligaste film, sjukt hög standard på humorn och allmänt bara så galet genomtänkt. Lasse Åberg var inte dum han! Allt cred till honom! Men nu tror jag att det är dags att sova, har agerat taxi åt mina föräldrar och suttit och försökt stämma min gittarr ilkväll men den vill inte riktigt. Sov gott och kom ihåg; "Att vara teknisk handlar i grund och botten bara om att vara tillräckligt envis".

SVARTA REGNDROPPAR

Att Gipsa Ett Löfte..

Hon gav honom ett löfte med sigill,
ett oxblodsfärgat sigill av tillit.

Löftet i sig var dock sprött och solblekt
och kunde bli smulor när som helst.

Han förvarade det tryggt under kudden sin,
med tiden det dock i glömska föll bort.

Sveket kom, i svart och guld
Under kudden endast testar av hans hår fanns kvar.

Samson sårades och blev svag och blind,
Hon som svikit försökte trösta han våta kind.

SVARTA REGNDROPPAR

Bloggtoppen.se

Erkännande av musikalkärlek...

Confessions Of A Sobbing Heart..

Det ligger till så här att jag faktiskt är en riktig sucker för musikaler, alldeles precis så började en av de vackraste sångerna som gjorts att spelas på min spellista. "Du Måste Finnas" från "Kristina Från Duvemåla", håren på min nacke reste sig likt livstörstande snödroppar en solig vårdag, sökandes solens värme efter en kall vinter.

Inte heller soundtracket från "The Phantom of The Opera" är att förkasta, "Music of The Night" och "Angel of Music" är bara så galet bra, hörde Myrra Malmberg sjunga några av de låtarna på flygeln för några månader sen, grymt!

Man kan knappast se "Moulin Rouge" för många gånger heller, aldrig att man trodde att Ewan McGregor som spelade  den värsta pundaren i "Trainspotting" skulle kunna göra den rollen så bra, vilken röst och allmänt bara så bra musik. "Your Song" och Josh Grobans "Come What May" som för övrigt var den mest söndersjungna låten på årets Idoluttagning.


SVARTAREGNDROPPAR

Tomas Andersson Wij

Skön dag idag..

Dagen idag var tänkt att gå i kreativitetens förtecken, tanken var att jag och min kompis Petter skulle antingen tonsätta några av min dikter eller göra en kortfilm. Dock blev det endast manusskrivande och lite pianospel samt mycket musikbyte, Petter fick min musik som jag samlat på mig, har ett ganska gediget bibliotek med många grymma singer songwriters som är halvt underground. Petters bibliotek däremot var riktigt köttigt, han hade all musik man kunde tänka sig. Jag fick med mig massor av mysigt musik likt Thomas Andersson Wijs "Blues från Sverige" som är en grym låt, men även Raymond och Maria, Shout Out Louds, Jamie Cullum, The Who, Jason Mraz, David Gray och Leonard Cohen.

Min tanke med vår kortfilm var en poetisk film, både när det gäller bild och text, göra film av en dikt ungefär. Så jag har precis (00:30) varit ute och filmat en citronglassfärgad måne på en ram av blåsvart natthimmel, inte ett moln men däremot flertalet stjärnor som gjorde oss sällskap. Man kunde zooma in oväntat långt faktiskt, men sen hörde jag ett ljud i trädgården och blev rädd så jag gick in. Min mamma älskar stearinljus så de kantar varje vrå av vårt hus, så när jag kom in och såg vår adventsljusstake på bordet, ganska bortglömd så här lite efter jul, så jag tog ett av de vita ljusen och tände veken. Jag lade den på vårt plattbetäckta golv, och det var riktigt läckert när det brinnande ljuset rullade på golvet, dock stänkte det smälta stearinet överallt och gjorde spår, men det hade det varit värt om nu inte batteriet på kameran hade slocknat före ljuset.


←SVARTA REGNDROPPAR→
 ↓

Tärning...

Ibland blir det mörkt av dess skugga,
men oftast känner man bara dess vingslag.
Ödet seglar obemärkt över levande hav,
förvandlande båd småsten och själ till evig slav.

En brusten tråd av spindelväv glänser i solen,
flygandes förbi den daggdränkta heden.
Eko sjunger om den lilla pojken i bäcken,
som i unga dagar drogs ned av den skrattande Näcken.

Vad tänkte ödet när han skrev dessa manus,
om oskyldiga barn som dör likt löven på hösten.
 Ljus förunnas inte alla,
någon bestämmer vilka som ska lämnas kalla.


Då har vi ett nytt år bakom oss..

Kan ha varit årets bästa 24 timmar...


Nu låter jag kanske lite überglad, men visst var det en bra fest. Efter en fantastisk dålig framförhållning med nyårsfest så var det verkligen absolut bästa utgången, dock kunde väl vissa detaljer fallit ut på bättre sätt. Förra året var det jag som hade den stora nyårsfesten vilken blev superlyckad så jag hoppades och förväntade mig att mina vänner skulle styra i år. Men icke, vi lyckades dock ramla in på en grym fest hela vårt gäng på 20 personer, tre rätters, fri dricka och allmänt bra folk, riktigt bra. 

Vid halv fem-tiden tog jag ett glas med mina föräldrar, ett alldeles för syrligt vin som mamma hade snackat upp, hon tror sig ha blivit en vinkonnesör. Sen bar det av till en tjejkompis i Viken vid Öresunds kust, trevligt hus med grym vy över till Danmark. Där samlades vi och tog en liten fördrink och var allmänt glada att se varandra eftersom många av oss inte sett varandra sen i somras, suveränt, sköna kompisar.      
Sen avgick taxibilarna kvart i åtta, 45 minuter sent, men som vi vet som kommer ju fint folk alltid sent. Där serverades vi god mat och ruskigt bra med dricka. Kvällen gick snabbt och vi dansade, snackade skit, sjöng sånger och hade allmänt kul.
 Vid 4-tiden satte vi oss i taxin igen tillbaks till fördrinksstället. Dags för efterfest! En kompis som jobbar på café hade snott med sig räkmackor och bakelser, samt värdinnan i huset hade köpt frusna pizzor som vi slängde in i ugnen. Vi drack lite till och åt och var allmänt nöjda och lyssnade på en mongoloid kille som stod med en mic i handen framför datorn och rappade för glatta livet. Han tyckte han var riktigt grym och vi hade riktigt roligt åt honom. Det roligaste var när han bråkade med en kompis till mig och min kompis tog honom i örat och sade åt honom: -Sådär gör man inte unge man. Rapparen blev helt ställd och försvann. Gittarren åkte senare fram och vi körde lite Damien Rice, Moulin Rouge, Oasis och Björn Afzelius, bra grejor! Det bästa var när vi hånade två kompisar som funnit varandra och hånglat hela kvällen och som vi trodde hade åkt hem till sig, så vi hittade någon liten sång om dem hur söta och äckliga de var ihop och att de förmodligen låg och gjorde barn och gottade sig i varandras kroppsvätskor. Helt plötsligt så kommer Jessica in som vi sjungit om inklampandes och säger att hon bara ville göra oss uppmärksamma på att hon och Per satt i rummet bredvid och hört allt. Riktigt skönt. Vid sex-tiden tröttnade jag på drickan och fyllde min vinflaska med vatten istället ihopp om att må bättre dagen efter, när jag hällt i mig den hörde jag rapparen och hans kompis viska om att jag måste vara bra alholiserad som bälar i mig en flaska vin sådär på 5 minuter klockan 6 på morgonen. Folk började bli lite trötta och letade efter sängplatser, lite svårt att hitta plats till 20 personer. Jag däckade bra i föräldrarnas säng ihop med tre tjejer, helt ok.
Oförskämt pigg väcktes jag sedan klockan 12 av gittarrspel och godmorgonönskningar. Jag gick ut i vardagsrummet som har ett stort panoramafönster som vetter mot havet, där ute frustade vågorna ursinnigt, fradgan skummade vit. Det kändes som att fönstret skulle slungas in i huset när som helst på grund av den enorma blåsten. Vågorna förtrollade mig verkligen, samtidigt som min bakfylla började göra sig påmind och försatte mig i viss apati. Det tog nog ändå 10 minuter att hitta tillbaks till verkligheten när jag förrirrat mig bort i de isblå böljorna som elegant kämpade allt vad de kunde för att komma in till lNeptuns ryttareand. 
Stefanie en av mina bästa tjejkompisar, hon som    jobbar på café, sa då att det var dags för frukost och    visst hade hon tagit med sig bröd och pålägg och allt.   Riktigt fint sådär dagen efter med en bra frukost dock   inte lika kul när jag efter några mackor hör henne säga   till en kompis: - Visst var valnötsbrödet gott? Jag är     dödsallergisk mot allt som har med nötter att göra, för   det första såg brödet så ljust ut och hade inga korn och så, så jag trodde aldrig det skulle kunna ha varit nötter, plus att Steffi brukar ha stenkoll å aldrig ha med   något som jag inte tåler. Jag blev livrädd och började  fundera på att ta min adrenalinspruta och ringa på  ambulans, men då blev Steffi tveksam och ringde Kakboden som cafét heter och frågade, och då visade sig att inget av de bröden hon fått med sig var farliga, men sjukt så rädd jag var.

Det var dett nyårsfirandet, riktigt bra, men jag lyckades glömma att ringa de av mina vänner som inte var med och firade och det känns lite dumt. Ni som läser detta och som skulle viljat att jag ringt: - Gott Nytt år!

SVARTA REGNDROPPAR

RSS 2.0