V som i Vendetta, och V som i Verve...

The Wachowski Brothers...

Ja då, det är samma personer som har gjort "V for Vendetta" som "The Matrix", detta skiner inte igenom mer än att koreografin i slagsmålsscenerna är väldigt bra, med detta sagt är det verkligen inte slagsmålen som definierar filmen.

Filmen handlar om ett England försatt i en Orwellsk verklighet, alla friheter indragna och som det ska vara itotalitära samhällen är folket rädd för regeringen istället för att regeringen är rädd för folket. Rain VendettaFilmen var verkligen ett visuellt konstverk, oerhört fint fotografi och filmat överhuvudtaget. Man märker att börderna W gillar att filma regn jag gillade att Nathalie Portman står och välkomnar ett svart regn efter en inre resa i slutet av filmen. För att ha börjat ytterst tveksamt som en trist actionrulle med superhjältetendenser så artar sig filmen väldigt bra. Några detaljer som lyfte upp den några snäpp var personliga referenser till nutiden. Eftersom filmen utspelar sig i en ganska snar framtid så är analepserna från min egen tid och det gav verkligen filmen en speciell känsla, t.ex.  i en av de finaste scenerna dansar det sagoparet till Anthony and The Johnsons "Bird Gehrl", jag blev så glad.

En annan detalj som är ganska fåfäng var att min allmänbildning fick en liten fjäder i hatten, bokstaven V var lite av ett ledmotiv i filmen och jag har några särskilda kunskaper om just den bokstaven så jag satt och väntade på en viss musik; Beethovens "femma", ty som alla vet så är V den romerska siffran för fem, och är även ett tecken för "Victory" vilket också det klassiska verket står för indirekt. Sen för att ta ytterligare ett litet steg så är stråkarna i början den klassiska, "tatata-tam" som är tre korta en lång bokstaven V på Morse.

Nu lyssnar jag på en annan symfoni som också har med bokstaven V att göra, The Verve är Väldigt bra, "Bittersweet Symphony", kanske lite uttjatad men en stor låt!

SVARTAREGNDROPPAR

Kommentarer

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0