Plupp, visst är osynlingen med blått hår även din bästa vän?

Lyx att bo i en torvkåta..

Det var ikväll när en mysig tjej med ett Lejonhjärta kallade sin storebror för pluppinupp som jag kom att tänka på min barndomsfavorit. Jag undrade vad för sjuka tankar hon hade, Plupp som pinupp, usch, inte ska vi göra vår norrländska osynling till ett ekivokt offer. Men nu var det endast ett nonsens-ord som var betydelsen, puh.

Plupp bor uppe i norr någonstans, bland rännilar från snöiga berg och leker på mossiga heder. Jag vill nog säga honom om lilla Plupp, han besitter några bra egenskaper, han kan tala med djur och så är han osynlig för människor, lyx. Sina vänner djuren är ofta på besök och då bjuder han gärna på ripbär, hönsbär och kråkbär.

Undra om Plupp hade någon inverkan på att jag var/är så förtjust i naturen och att jag var med i Mulle när jag var liten, de var lite lika egentligen, och att jag kommer ihåg att jag hittade en Backsippa i skogen när jag var liten och ville så gärna plocka den för den var så vacker men jag kunde inte för jag visste att den var fridlyst.

Mina föräldrar, mest mamma tror jag, brukade läsa om Plupp för mig, Om den inte var på agendan var det, en saga om en kanin som rymde från sin mamma och hamnade på cirkus, det var tecknat så fina bilder till den, lite svävande. Pappa läste mest om Bror Kanin i Morotslandet.

  
Plupp

SVARTAREGNDROPPAR

Kommentarer
Postat av: Gisan

Åh den underbara Plupp! :-)

2007-02-07 @ 10:56:29
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: jenny

åh min pappa läste massa plupp för mig med :) men mest läste han om rövarna i kammomilla stad.

2007-02-07 @ 14:01:59
Postat av: jenny

rövarna haha

2007-02-07 @ 14:02:19
Postat av: Fredrik

Plupp är the shit, jag säger bara det. Visst är Kasper, Jesper och Jonatan (och lejonet) från Kamomilla våra vänner också.

2007-02-07 @ 17:32:45
URL: http://svartaregndroppar.blogg.se

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0