Jag har drömt minst tio olika drömmar på tre dagar..

Snacka om drömalstrare bredvid mig...

Många gånger har jag funderat på varför man kommer ihåg sina drömmar vissa nätter men inte andra, dessa senaste tre nätter har jag drömt likt en hetsdrömmare. Min mest intressanta dröm var natten mellan lördag och söndag då var det en form av metadröm.

Jag var i min lägenhet i Norrköping, fast den såg inte riktigt ut som vanligt, annan planlösning och en helt annan utsikt. I min säng låg jag i drömmen och drabbades av lite panik eftersom jag insåg att det nästan var mitten av Februrari och jag ändå var i min lägenhet i Norrköping trots att den skulle vara lämnad sista Januari. Jag kommer ihåg att det gick runt i mitt huvud hur det kunde ligga till, jag tänkte att det måste vara en dröm eftersom jag faktiskt inte kan bo i en uppsagd lägenhet, för att veta säkert gick jag och kollade ut genom fönstret, det såg inte riktigt ut som jag var van men ändå så tog jag det som en bekräftelse på att jag verkligen var i Norrköping. En förklaring som dök upp, som jag ansåg var ganska giltig var att jag kanske hade sagt upp min lägenhet den sista November och att det kanske var tre månaders uppsägning i stället för de två som jag blivit utlovad. Paniken var verkligen påträngande vid denna tidpunkt för jag började sakteliga inse att jag verkligen hade fastnat i en dröm, för som sagt så visste jag ändå innerst inne att det var omöjligt att jag kunde vara i min gamla lägenhet ty jag var hemma i Skåne och jag kunde inte komma ihåg att jag åkt upp igen. Jag kände dock en fascination bakom min paniska sinnestämning, som romantiker har jag ofta funderat på alla dessa sagor som florerar och efter att ha titta på "Sagan Om Ringen" (extended) häromdagen så var jag ganska lockad av att ha mina förhoppningar på sagans dieges verkliga existens.

Mina andra drömmar har inte åsamkat mig ens ett uns av samma fascination men, däremot just att jag har hunnit drömma så många gånger har. Jag har sovit ungefär ett par timma i stöten sen har jag vaknat med ett leende på läpparna och somnat om, vid varje av dessa korta sömnintervall har jag lyckats börja på en ny dröm.

Igår natt drömde jag om att min kompis Skugge fick flytta från sin nya lägenhet till en riktigt intressant lya på Södra Promenaden. Den såg ut som så att den var urgröpt ur en stor sten på en kulle som låg på en tomt med ett vackert hus och en stor pool. Cirka sjuttio kvadratmeter och en mysig spiraltrappa ner i stenen och han behövde bara betala niohundra kronor i månades och då fick han även använda sig av poolen.

Denna natten bestod av att jag lyckades hoppa in i en reklam på tv, det var en av dessa vackra bildspelen som gör reklam för Turkiets vackra natur och landskap, kameran seglar från guppande segelbåtar till gropiga berg och azûrfärgade laguner. I denna reklamen så gick kameran genom ett museum/juvelerare, precis när sluttexten: "Come visit Turkey 2008" kom upp så hoppade jag in och landade på muséet/juveleraren. I en monter fanns ett collier som kostade över tio miljoner, pund sterling av någon orsak. Det var stängningsdags och jag iakttog hur de stängde porten, den var cirka fyra meter hög och åtta meter bred och minst två meter tjock, jag kommer ihåg att jag tänkte att den nog måste vara av sådan dignitet på grund av "Smash ´n Grab"-risken. Den fick mig att tänka på den "Svarta Porten" i Mordor.

Sen har jag drömt lite annat diverse, håll till godo!


SVARTAREGNDROPPAR
Bloggtoppen.se

Kommentarer
Postat av: Anonym

där skulle jag vilja bo... där på södra promenaden det lät mysigt. och med den hyran ojojoj. :D

2007-02-13 @ 19:56:50
Postat av: johanna

hehe att bo i en urgröpt sten är aldrig fel!

fast asså så jävla fascinerad är jag inte, jag minns mina drömmar nästan varje natt, åtminstone varannan. det är för att jag skriver ner dom när jag vaknar då minns man allt i detalj efter ett tag!

2007-02-14 @ 19:46:10
URL: http://jaghamster.blogg.se

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0