Idag fick jag jobb som lärare, utan utbildning och utan erfarenhet.

Väldigt glad men samtidigt väldigt sorgsen...

Efter jag slutat på för dagen på äldreboendet jag jobbar på så fick jag ett infall och gick ner till skolexpeditionen för att söka jobb på dagis till sommaren för jag tror att det är ännu roligare än gamlingar. De frågade om jag möjligen var intresserad av att vikariera som lärare också, och det var jag definitivt, till och med hellre än att jobba på dagis. De sa att jag var tvungen att fylla i några papper, innan jag skulle gå frågade den ansvariga om jag var duktig på matte, och jag svarade klart ja, då undrade hon om jag kunde jobba imorgon. Jag blev klart gLärarekandidatlad men jag svarade att jag skulle jobb på äldreboendet imorgon men tack ändå.

Idag på nyheterna så berättade de om en skola i Upplands kommun som hade katastrofdåliga resultat pga extrema lärarnedskärningar samt lärarlösa lektioner med mera. Då slog det mig att det faktiskt var helt galet att jag bara att fått jobb sådär idag, hur sjukt är det inte egentligen?

Nu ligger det till så här, tänk på att jag lider av hybris, att jag förmodligen är en hemskt bra lärare eftersom jag har väldigt bra hand med människor, har lätt för matte och känner mig som en ganska cool kille som förmodligen de impertinenta högstadieleverna skulle se upp till. Ändock känns det sorgligt, varthän skrider vårt vackra Sverige?


SVARTAREGNDROPPAR

Kommentarer
Postat av: Gisan

Jag förstår dina tankar. Men jag tror att just tack vare dina tankar kommer du göra ett mycket bra jobb. Kramar...

2007-02-16 @ 17:49:51
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Jesper

Att vara en bra lärare handlar nog inte bara om att ha en lärarexamen dock. Vissa föds till skitstövlar så som du!

2007-02-17 @ 01:36:38
URL: http://wallemannen.blogg.se

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0