Miranda July (Me and You and Everyone We Know).

Anagram

Fast ändå inte ett anagram. Det slog mig nämligen idag att om man tar bort  bokstäver i Miranda July's namn så blir det fonetiskt: "Mi and Ju", undrar om det var meningen.

Dagen idag innehöll en märkligt magisk minnesstämning höll jag på att skriva i mitt allitterativa skrivkaos men jag menade märkligt magisk sinnesstämning. Jag gick i skolan till fyra och var ganska trött så jag bestämde mig för att inte plugga. Jag satte mig i solen och läste ett par noveller i min bok. Sen reste jag mig och började gå hemåt, allting var plötsligt vackert, ljuset, tegelbyggnaderna och till och med människorna. När jag gått cirka tre hundra meter var jag tvungen att sätta mig och läsa igen. Efter två sidor kom en kråka och satte sig tre meter framför mig och började klucka som en blandning av vågor och en höna. Jag undrade varför den pratade så och varför så tystlåtet, jag såg inga andra kråkor i närheten och då den pratade så tyst verkade den inte kommunicera med någon utan bara småprata högt.

Jag läste klart en novell om en 70-årig man som aldrig varit kär och som var intresserad av unga tjejer med nya bröst vars arbetskollega sa att han borde träffa hans syster. Mannen som hade en förkärlek för yngre tjejer lyckades ända få upp hoppet för kärleken trots att systern förmodligen var mindre ung. Efter att inte ha lyckats träffa henne på sin stammisbar var det var tänkt att de skulle springa på varandra av "en slump" så började han bli kär i tanken på henne. Efter att ha gott på moln i fem veckor så bestämde arbetskollegan att han skulle styra en middag hos sig och bjuda sin syster och få till stånd en träff. Efter att ha tagit ecstasy så berättar kollegan att det inte finns någon syster och föreslår att de ska ta av sig byxorna istället.

Miranda skriver absurda men väldigt mysiga berättelser vilket exemplet kanske inte ger intryck men i varje fall.

Dagen fortsatte med sitt gräddlila skimmer och uppvisade en vacker trasig himmel och träd i grönt och guld.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Oj 20 stycken på en sommar. Kul!! =)

Var det runt omkring i europa, och hur kom du i kontakt med dessa?Tack för tipset.. =)

2009-09-27 @ 00:26:24
URL: http://dendarjenny.blogg.se/

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0