mötet med Erlend och Emil. Jensen och Loe. "Så kunde du fått mig ändå"

24

24 timmar är det alltså på ett dygn, eller kanske inte just i natt då dygnsrytmen korrigeras men i vart fall.

de senaste 24 timmarna har varit märkliga vill jag påstå!

det började med att jag slutade skolan klockan fyra efter en lång skoldag i fredags. jag begav mig till Lilla Teatern var Erlend Loe skulle dyka upp och berätta lite om sig själv och sitt skrivande. allt detta under Litteralunds flagg, en bokfestival för unga och barn.

jag sprang på eventet av slump då de varit ytterst sparsmakade när det gäller att saluföra faktumet att kultkillen Erlend ska hälsa på i Lund. jag surfade nätet i veckan och försökte hitta Erlend Loes mail av lite olika anledningar. efter två timmars misslyckande så dök plötsligt en bruten länk upp i googlesökningen, konstiga bokstäver och tecken, det enda jag kunde utläsa var Loe i Lund. efter lite klickande så fann jag till min glädje att han samt Emil Jensen skulle skulle visa sig blott två dagar senare i Lund, dock med lika mycket besvikelse som glädjen som uppvisats precis fann jag att det var fullbokat, alltihop. men, efter ett flörtigt, fjäskigt och lätt barnsligt mail så kände någon ömkan och bokade mig plats på en föreläsning mer Erlend, en workshop med Emil Jensen samt en konsert med den sistnämnde. Jag fick alltså så klart till slut en plats, på alltihop.

Alltså hamnade jag till slut i samma lokal som Erlend Loe och fick med en fin kompis som också är ett stort fan. Efter tre kvart med norrmannen och lite redogörelser för hans skrivande och mycket uppläsning av hans böcker, jag var inte helt nöjd, så fick jag hans autograf och fick småsnackat lite med honom. bland annat berättade jag för honom om att jag läst om en grabb vars högsta dröm är att vara Erlend Loe, en grabb som ibland när han inte tittat sig i spegeln på tillräckligt lång tid tror att folk ska komma fram och be honom om hans autograf. Erlend tyckte inte det var lika spännande som jag tyckte, han var heller inte varken lika ung eller lika galen som jag tänkt mig. Efter detta så kom en Emil Jensen och besatta scenen, dock på ett helt annat vis. Denna gång så hade stolar satts i en ring med Emil i mitten. Han talade också lite om sitt skrivande, gav oss en övning och lätt vissa läsa upp sina alster samt. Vi hade också en reciprok frågestund var Emil förefoll extremt mysig, jordnära och riktigt cool. Han berättade bland annat att han spelat musik sedan barnsben och att hans skrivande blott varit sekundärt, oväntat. När "workshopen", som han raljerade över tog slut så fick jag en skiva av honom och fick snackat lite om "att vinka som Silvia". Efter detta gick jag hem och åt middag och drack öl och tog sedermera med två vänner för att titta på konserten. EN FULLKOMLIGT sinnesblåsande uppvisning i scenmanér, galghumor och musikalitet. Jag for likt kvicksilvret på en svenskt termometer, från apgarv till tårögdhet. Han var agnostisk gospelpräst samt försäkringskassankverulant, allt i en fin stämning. Kort och gott en gryym konsert! Han var också väldigt tillmötesgående och social vid mötet efteråt. Jag är så glad att jag introducerats för Emil Jensen en gång. För övrigt ser han verkligen inte ut att vara trettiofem. För övrigt nummer två så är Emil Jensens favortifärg turkos.

Vidare spenderades kvarlåten av de 24 timmarna, alltså lördagen, på det nya IKEA på Svågertorp spelandes teater och skrattandes. Kom dit vettja och titta på när vi borstar tänder och har improvisationsteater.

Kommentarer

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0