koincidencer. punkt.

Senaste veckan

Jag vill helst inte erkänna mig till den skaran av människor som tillskriver sammanträffande någon större vikt. Men. Just denna vecka har innehållit tre sammanträffanden som är lite för stora för att bara se förbi, eller i varje fall ett eller kanske två av dem.

Det första var när jag var och fikade på egen hand och läste min bok "Kollektivt Självmord" av Arto Paasoliina.

Bredvid mig sitter två tjejer. Efter ungefär tjugo minuter så reser de sig upp. Den ene påpekar att väggen är fylld med inramade aforismer och citat. Hon läser dem högt. Jag har redan läst dem åtskilliga gånger så jag fortsätter läsa. Tills hon säger: "Nämen titta, mitt favoritcitat" och läser högt Karin Boyes citat från "Den Mätta Dagen" eller vad den heter. Hon läser meningen om att ibland är det inte målet som gör mödan värd utan ibland är det vägen som är meningen med vår färd. Jag tittar upp på henne och fortsätter sen läsa. Och på exakt den raden jag är till att börja på finner jag exakt samma ord om meningen med vår färd. Jag blir lite perplex och tittar upp på henne igen och undrar om tanken med sammanträffandet kanske var att jag skulle fika med dem i stället eller helt enkelt bara säga hej och påpeka vad som skett. Jag rationaliserar istället bort sammanträffandet och fortsätter läsa.

Nästa sammanträffande har att göra med en extrakurs jag läser i litterärt skapande. Vi skulle skriva en novell med miljöbeskrivning som huvudfokus som första uppgift. När de var uppladdade på vår portal skulle vi skriva  responser. Jag fick inga instruktioner om tillvägagångssätt så jag valde helt enkelt en människa på listan och läste hennes text. Det fanns ca femtio stycken att välja mellan. När jag sen skickar in min respons till min lärare så får jag till svar en fråga om varför jag blott skrivit respons på en av författarna jag blivit tilldelad. Alltså har jag av slump valt att skriva respons till en av dem jag redan blivit tilldelad. Återigen funderar jag kring vad den "gudomliga" tanken kan ha varit. Jag söker på hennes namn på internet ett tag men ger sedan upp.

Sista sammanträffande vet jag inte riktigt hur det ska rankas av de tre. Det var idag på en föreläsning då en kille framför mig hade en t-shirt på sig utanpå en långärmad t-shirt av annan färg. Jag erinrade mig genast en tröja som jag köpte när jag var sjutton. En dyrgrip som jag aldrig använde av märket RARE:. Jag tänkte inte mer på det förrän jag kom hem vid sex-tiden och slog på Scrubs på tv. Då dyker plötsligt J.D upp i EXAKT samma tröja i samma gröna färg. Ja jag säger då det. Återigen, hur fan ska det tolkas? Ska jag måhända leta upp den gamla tröjan och ha den på mig resten av året?

ge mig kraft.


Kommentarer
Postat av: karolina

Hej! Du har anmält din blogg till Comviq Comment Battle och vi vill gärna ha med dig. Men vi saknar din mailadress. Vill du skriva den här eller skicka den till mig? Tack! //Karolina2009-10-19 @ 09:38:56
Postat av: Anonym

douglasochgrabbarna@hotmail.com

2009-10-20 @ 22:10:28
Postat av: Kristin

Du borde läsa Den nionde insikten av James Redfield, om du inte redan gjort det. En jätteintressant skönlitterär bok om sammanträffanden som de du beskriver här ovan. Så länge man har förmågan att ta boken med en nypa salt och inte låter sig indoktrineras totalt av den vill säga :)

2009-10-22 @ 13:41:29
URL: http://volpina.blogg.se/

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0