sammanträffandena tar inte slut.

lite rädd och lite glad.

ett av sammanträffandena som tog mig hårdast för några veckor sedan var det som handlade min extrakurs i litterärt skapande. även denna koincidens har i hög grad att göra med min extra kurs.

det hela började igår när jag som vanligt satt och slösurfade på facebook efter en härlig dag som innehållit "American Splendor" på film, en lång brunch samt en löptur i S:t Lars parken.
det var då jag råkade trilla in på en väns facebooksida var hon lagt upp en länk som handlade om "Flatland": http://legolas.mdh.se/~mas95jed/dim/index.htm.

"Flatland" handlar om ett tvådimensionellt samhälle. en väldigt intressant illustration hur vi skulle kunna tänkas uppfatta den fjärde dimensionen. jag blev väldigt fascinerad av detta och satt uppe länge och försökte föreställa mig hur något fyrdimensionellt skulle se ut. jag kom att tänka på en film jag sett för länge sedan som heter "Hypercube", en fortsättning på en av min ungdoms favoritfilmer som heter "Cube" och är en skräck/äventyrsfilm om några människor som vaknar i ett kvadratiskt rum med dörrar i väggar, golv och tak. "Hypercube" är istället en fyrdimensionell kub, tesserakt med ett annat ord. jag halkade även in på Carl Sagan:

sammanträffandet som jag tänkte komma till handlar om att detta skedde igår och att jag aldrig tidigare hört talas om "Flatland" och då har jag ändå surfat ganska mycket vad gäller dimensioner. (för den intresserade kan även sökning på "explaining the 10th dimension" göras").
men som sagt. idag så fick jag ett mail från min lärare om att en ny uppgift var upplagd på hemsidan; "Oväntade perspektiv". så klart handlade hennes exempel om "Flatland" med en lång utläggning om dess satiriska innebörd  och hur en ypperlig bild den ger av just oväntade perspektiv.

som tidigare nämnt så har jag alltid försökt fjärna mig från sammanträffanden och dylikt men nu börjar jag  fundera över min situation. är det måhända någon som kan bidra med tolkningshjälp eller helt enkelt bara säga åt mig att detta är slumpen bara och inget mer?

GE MIG KRAFT

Kommentarer
Postat av: Lova

aaaaah jag döööör! jag bli galen av att tänka på det! Apropå sammanträffanden så har jag intensivt tänkt på den fjärde dimensionen i två veckors tid nu. Hela tankebanorna tog form i en två månader för sen bearbetning av "naiv super" och det faktum att tiden går annorlunda betraktat från olika höjder och att universum hela tiden expanderar. Det GÅR liksom inte att tänka på! Allt kan inte expandera, dessutom inte i konstant ökande takt, det är tokigt! Puh jag blir helt emotionellt upprörd av allt det här. Big bang schmang, jag är förstörd för alltid.

2009-11-17 @ 21:20:10
URL: http://www.metrobloggen.se/lova
Postat av: Lova

förresten så älskade jag Cube också, det är ett av mina starkaste filmtonårsminnen.

2009-11-17 @ 21:22:37
URL: http://www.metrobloggen.se/lova
Postat av: Anonym

man ska inte fundera på sådana astronomiska, ontologiska, kosmologiska eller vad man nu ska kalla det, saker. vi är allt för världsligt folk för det.Cube: bra grejor!

2009-11-26 @ 20:40:01

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0