Jostein Gaarder och Oslos gator.

Nam

Ack så tacksamt det är att läsa fantastiska norska författare när man är i Norge alltså. Läste ut Fakta Om Finland i veckan samt Jostein Gaarders Cirkusdirektörens Dotter i lördags sittande med en kopp kaffe i Oslo. Båda böckerna utspelar sig i just Norges huvudstad och som jag nämnt innan så älskar jag verkligen att springa omkring på gator och platser som nämns i böcker. Att kunna vara på samma plats både i fantasin och i verkligheten är något extra.

För övrigt 1, måste jag säga att Gaarders bok var en riktigt sträckläsare, första tre fjärdedelarna var verkligen riktigt härliga att läsa, lite Coelhoklyschiga men ack så medryckande. Hela tanken med boken samt sättet som norrmannen skriver på är läckra. Sen är jag ju svag för Gaarders fantasistinna böcker sedan tidigare, böcker som verkligen bågnar av barnslig påhittighet. Jag måste dock såga slutet vilket var hemskt tråkigt att behöva göra då jag verkligen förälskat mig.

För öfvrigt 2, var Oslo fint, som vanligt. Återbesökte några guldkorn sedan förra sommaren, Akers festning och Solveiens vackra hus och utsikter, samt tittade vi även in på Kon-Tikimuséet som jag missade sist. Extrakul med Kon-Tiki då det inte var särskilt längesen som jag läste Expedition L av mannen som jag nämnt så ofta senaste månaderna: Erlend Loe. 101 dagar på en balsaflotte bara för att bevisa sin tes, bah så kaxigt! Heyerdahl alltså, inte Loe.

Lånade förresten Marquis de Sades bok om Sodom i veckan, ska bli intressant att läsa.

Kommentarer

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0