f(x)=kx + m [där f(x)=tron på mänskligheten]

k=
x=antal dagar
m=den ursprungliga tron på mänskligheten (den var 100 innan resan, föll ned till -42 efter München)

Då min första encounter med kontinentaleuropas liftningsklientel inte var så värst bra så var m-värdet väldigt lågt til en början. Så för att funktionen ens skulle bli positiv krävdes några dagar av positiva upplevelser. Dock hör det til att jag är en optimist knappt utan dess like plus att min tro på mänskligheten vara relativt hög innan "Lust vor ein Fick "-incidenten så därför satte jag konstanten till 3,13 för att jag kände att det förmodligen inte skulle dröja särskilt lång tid innan jag trodde på min nästa igen.

Vi tog som nämnt tidigare en pendeltåg ut från Paris för 1 Euro. Då vår tanke var att lifta kunde vi ju inte fuska hur mycket som helst; pendeltåget var på gränsen. Efter en timme var vi utkanten av Paris slöja och det såg relativt grönt ut. Vi gick till turistinformationen och fick en karta, köpte lite burkmat på närmsta närbutik och skrev sedan Orléans på en skylt och ställde oss på en lämplig plats längs landsvägen.

Efter en halvtime stannar en man på vespa och säger att vi står på fel väg att vi borde gå en halvtimme åt andra håller; föga inspirerat stoppar vi ner skylten i väskan och går. Vi möter dock en man på vägen som vi bestämmer oss för att fråga och konstigt nog så säger han att vi är på helt rätt plats och att det är en riktigt lång promenad om vi ska försöka hitta autorouten som han förmodar att den andra mannen talat om.

Puh och det dröjer inte mer än en kvart innan en kvinna stannar och plockar upp oss, hon ska hela vägen. Det sitter en man i framsätet som vi har ganska svårt att placera; antingen är han en liftare som vi, eller så är han hennes petita man, han talar dock inte ett ord engelska till skillnad från kvinnan som är väldigt duktig. Vi kommer fram till Orleans vid 19 och vi försöker hitta en internetcafé för att se om jag fått något på kroken på mitt Couch-surfing spö. Vi hittar inget internet men däremot en biograf var de visar Woody Allens nya film "Whatever Works". Vi skjuter på boendeletande och går in och sätter oss och ser på film. En charmig och rolig film med en fantastiskt vacker skådespelerska; klart är filmen inte som hans äldre men men. Vi kommer ut från biografen kl 22 och bestämmer oss för att fråga människor om de antingen känner till en camping eller har ett golv vi kan sova på. Sedan min tidigare liftningssejour i Norge hade jag utarbetat en teori om vilka man kan fråga om potentiellt husrum:

1. Män som är under trettio går bort för att de inte pallar.
2. Män i grupp går bort för att de tycker det känns dumt inför de andra.
3. Ensamma kvinnor går bort för att de blir skrämda.
4. Par som är under trettio går bort för bland annat mannens svartsjuka.

1. Kvinnorna måste vara fler än dem som frågar.
2. Äldre män går bra.
3. Äldre kvinnor i grupp går bra.
4. Äldre par går bra.

I Norge lyckades jag få sova hos två tjejer i tjugo-års åldern; i Orléans går det sämre. Vi sitter nere vid Loire-floden och misströstar till klockan tolv innan vi bestämmer oss för att slå upp tältet på någon trygg plats. Jag föreslår bredvid kyrkan men Niklas känner inte för det. Efter en timmes promenad utan att finna någon gräsplätt utan en massa folk kring så känner Niklas på en random dörr på ett boningshus - öppet! Vi lägger oss i trappuppgången och somnar ganska kvickt.

Vi vaknar på vid sju av att folket börjar röra sig mot jobb. Vi packar ihop våra grejor och går och tar en kaffe och läser lite i våra böcker. Ett par timmar senare finner vi ett internetcafé där vi även upptäcker att vi hade haft boende om vi bara haft tillgång till internet. Vi ringer Aude som anmält sitt intresse och kommer dit och får en dusch samt möjlighet att avlasta våra värkande ryggar och lemmar.

Den fortsatta dagen i Orléans blir relativt händelsefattig. Fint väder och en ganska mysig stad men ganska trist. Vi avslutar kvällen med vin och häng med vår couchsurfinghost och hennes pojkvän.

Vi bestämmer oss innan vi går och lägger oss för att sikta på Nantes den kommande dagen.

Utveckling av tron-på-mänskligheten-ekvationen kommer med tiden.

Kommentarer

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0