Bon Iver och Erlend Loe.

naiv super, jag?

jovisst är jag fett naiv men det är inte mig det handlar om nu, eller jo det gör det ju alltid men, ja ni förstår.

för cirka ett år sedan hörde jag om Bon Iver första gången, och för ganska exakt åtta månader sen började jag lyssna. det var i samband med att jag bokade Way Out West-biljetten och kände att det var lika bra att få lite kött på benen. det var även samtidigt som jag gick runt med konstant emotionell och estetisk härdsmälta på grund av Fleet Foxes. jag satte igång spår nummer tre på Bon Ivers skiva som är Skinny Love har jag för mig och blev halvfrälst vid första lyssningen och efter fjärde lyssningen var jag kollapsad. anledningen till att jag påpekar tidpunkten för detta är för att jag vill visa på att jag lyssnat så pass länge att jag faktiskt var ganska coolt tidigt med att lyssna på dem/honom.

i fredags såg jag honom live i Göteborg. det var andäktigt mäktigt. totalt sinnes-explosivt. så nu har jag fått en fet återfödelse när det gäller skivan "For Emma, Forever ago". jag har suttit och läst igenom de väldigt poetiska och tunga texterna som är relativt svåra att uppfatta i hans falsettsång. magi!

de senaste dagarna har bestått av Erlend Loes "Naiv. Super" och Bon Iver. boken är precis sådär som jag vill att böcker ska vara då och då, lättsmälta och fulla av charmigt Aspergianska citat i Safran Foer-anda. även i kontrast till den senaste boken jag läste: "Blecktrumman", som jag för övrigt klumpigt nog förlade i Marseille, känns det skönt att läsa något mindre frodigt och massivt. för den som undrar över varför jag endast skriver med gemener så är det för att de är mer estetiskt tilltalande enligt mig.

nu ska jag läsa ett par rader innan jag somnar. hoppas bultbrädan i mitt huvud som det har slagits på hela dagen ska försvinna. natt.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Jo, att läsa NAIV.SUPER är världsomvälvande. Bon Iver inte lika minnesvärt. Men Loes roman, jag har flera stycken utifall nån försvinner, man vet aldrig vad som kan hända. Den tog slut på förlaget för några år sen, det var då jag började samla på mig. Först en, sen en till, nu vet jag inte hur många exemplar jag har. Tre tror jag.Man kan nästan tro att jag byggt hela mitt liv efter den boken, efter upplevelsen runtomkring den

;)(Kanske gör ett blogginlägg av det här)TACK!!!

2009-08-21 @ 20:19:28
URL: http://timetokillistimetospill.blogg.se/
Postat av: Carl-Fredrik

sällan har jag talat om en bok så mycket som NAIV. SUPER. det är en livsstil, terapiform, tidfördriv, konstverk eller för den inskränkte ett bra dörrstopp. det var i så fall "extremt högt och otroligt nära" men den var mest fin, NAIV.SUPER. infiltrerar livet på ett helt annat sätt. samt som Göran Tunström sa om den: >>Om jag var ung och läste Naiv.Super. skulle jag i ren inspiration själv vilja bli författare.<<

2009-08-24 @ 00:01:11
URL: http://svartaregndroppar.blogg.se/
Postat av: L

saknar dig massor när jag läser dina texter! tror jag måste läsa den där boken. jag läskar också kinny slove. puss

2009-08-26 @ 21:21:11
Postat av: Anonym

spoonerism

2009-08-26 @ 23:32:25

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0