#68 - Michel Gondry

hör förresten nu det första regnet på en vecka och några dagar, inte så välkommet men fint smatter ändå.

har precis haft en intressant kväll på enmanshand. tittade på "Be Kind Rewind" av Michel Gondry. Riktigt kass med riktigt vassa inslag, dock klart besviken utifrån förhoppningarna. det är sällan jag  är missnöjd med någon film eller bok jag läst, jag har en benägenhet att uppskatta det mest, tror det kallas för kognitiv dissonans. åt först middag, sen drack jag en kopp varm choklad och rökte en cigarett för att få till den där stämningen av självömkan och melankoli, det lyckades någorlunda. när inmundigandet sen övergick i glass så byttes känslan ut mot något som mer liknade sorglighet, men men.

ska se "Synecdoche New York" i dagarna tänkte jag, har en känsla av den kommer leva upp till förväntningarna något bättre; Charlie Kaufman har trots allt några fler genuinheter på sin meritlista.

för den som undrar vad synekdoke som det heter på svenska betyder så är det ungefär: när man med hjälp av ett ord, begrepp eller namn, kan uttrycka en helhet; t.ex. som att låta utsvängda jeans stå för sjuttiotalet eller att säga: "att man gör en Mona Sahlin" när man handlar daim på företagskortet.(det sista exemplet är jag mer osäker på dock.)

ps. har någon hört Håkan Hellström-kopian Guldgossens låt "Cpfingret"?

god afton.

Kommentarer
Postat av: hanna

svar; tänkte jag inte alls på :o tack för tipset!

2009-04-09 @ 00:03:30
URL: http://hnnas.blogg.se/
Postat av: elin

Hejsan tjejen :) Ville bara kika in och önska dig en go påsk helg!Kram / Elin <3

2009-04-09 @ 12:06:52
URL: http://fobiii.blogg.se/

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0