nu får det vara nog med metafiktiva drömmar..

eller i varje fall av det mariga slaget.

Efter en ganska produktiv dag som innehållit mycket plugg, lite jobb samt det vanliga förkovrandet i den finkulturella sfären ("Annie Hall" på film och John Fowles bok "Den Franska Löjtnantens Kvinna") så började jag känna lite huvudvärk. Jag bestämde mig för att sova en halvtimme på soffan.

Jag drömde att jag var på fest. När jag sedan stod i kö till toaletten såg jag en utländsk man urinera i handfatet. Jag blev väldigt irriterad och funderade om jag skulle säga till honom; jag tog modet till fånga och gick fram och sa som det var. Han tittade hånfullt på mig med en ganska likgiltig livstrött blick, han var lång säkert 1.95 och hade ganska ljus hudfärg för att vara mörk. När jag sen kom ut från toaletten så stod han utanför och kom fram och puttade på mig. Jag backade in genom en öppen dörr och där stod hans kompis, de tittade på varandra och skrattade, handfatsurineraren pekade på mig och sa att det var han som trodde att jag var någon. Han fortsatte putta rnt mig kring ett pingisbord som fanns i rummet. Jag började på allvar bli rädd för jag kände att dessa människor kunde göra precis vad som helst, de såg för övrigt ut att vara påtända på någon khat-liknande drog. Precis när det började hetta till som mest så vaknade jag. Jag vaknade på soffan med Petter sittande på min säng, jag tänkte att mardrömmen var förmodligen för att jag ätit lite ost till frukost. Jag reste mig upp från soffan men kände väldigt snabbt hur jag var väldigt yr och att det började svartna för ögonen. Jag var tvungen att lägga mig på golvet och hörde under tiden Stefanie skratta åt att jag höll på och göra mig rolig. Väl på golvet började jag känna att det blev svårt att andas och jag sa till Petter hur det stod till men jag kunde inte riktigt få ut orden för jag hade ingen luft kvar i lungorna och luftrören kändes smala som sugrör, jag gjorde en sista kraftansträning och tittade på Petter och hostade fram ordet: -"Medicin". Då vaknade jag på riktigt.

Det är verkligen spännande att drömma om att man drömmer men när det handlar om att drömma mardrömmar i en mardröm då är det inte lika roligt längre.

Nu är det dags för fredags middag: risnudlar med wokgrönsaker och citrongräs och chilismaktsatt sås.


Kommentarer

Tänk på ett tal mellan 1 och 100.:

Namn:
Visst tänkte du på 72?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0